JOSEP i RAMON MOSCARDÓ A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ramon Moscardó. Barcelona de nit.

Josep Moscardó. Passeig de Gràcia diürn.

Josep Moscardó. Passeig de Gràcia nocturn.

Ramon Moscardó. Bany de lluna a Cadaqués.

Josep Moscardó. Garraf.

Ramon Moscardó. Vintage.

Josep Moscardó. Sarrià.

Ramón Moscardó. Rambles de Barcelona.

 

A la Sala Parés tenim una exposició doble amb particularitat: els dos artistes són germans i bessons: Josep i Ramón Moscardó.

Comencem parlant d’en Josep. Es va formar tècnicament a L’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi i a l’Escola Llotja d’Arts i Oficis de la seva ciutat, Barcelona.

Les seves obres ens ofereixen paisatges amb ambients diversos i també alguns interiors. En ells desplega la seva capacitat per saber captar l’entorn; són imatges de la vida quotidiana, carrers amb vianants, bars, platges…

A través de bons traços, colors harmònics i un molt bon domini de la perspectiva, ens ofereix una visió particular de la realitat idealitzada.

Aquest artista treballa tant al seu estudi de Barcelona com fora. Es considera a sí mateix com un creador mediterrani, idea que certament queda reflectida en la seva pintura pels temes escollits, pel tractament de la llum i per la gamma de colors utilitzada.

El conjunt és una pintura expressiva, amb alguna referència fauve, lluminosa, colorista i desenfada que transmet alegria i una senzilla bellesa.

En quant al seu germà Ramon, també va passar per l’Escola de Belles Arts Sant Jordi i l’Escola Llotja d’Arts i Oficis.

La seva pintura es caracteritza per l’ús de colors molt vius i també lluminosos, i com la d’en Josep, desprèn un esperit optimista que al·ludeix a les ganes de viure, als moments feliços de la vida quotidiana.

Els temes que tracta: visions de ciutats com Barcelona, Praga, París, Venècia o Nova York, paisatges de Cadaqués, façanes, interiors de bars o del seu estudi, escenes de carrer…

Com dèiem, la llum hi juga un paper molt important, tant si es tracta de la del sol brillant de la Mediterrània o la dels reflexos i la transparència del mar, com la que es projecta en interiors i defineix diferents ambients.

En els paisatges, ens situa davant d’imatges espectaculars, observa algunes de les escenes des d’un punt de vista elevat i llunyà, però l’atmosfera és tan clara que sembla que els diferents elements, definits amb detall, estiguin a l’abast de la mà: no hi ha distàncies, tot és un conjunt vibrant i rítmic.

I quan pinta interiors, les figures adquireixen un paper protagonista; a més, sovint estableix diàlegs subtils entre els personatges, que s’expressen a través de les mirades i dels gestos. Demostra una gran intuïció pictòrica i una llarga experiència a l’hora de donar vida i naturalitat a la figura humana.

Com veiem, Josep i Ramón Moscardó son dos artistes que no solament comparteixen la vinculació familiar, sinó que fins i tot molts dels elements pictòrics que ens ofereix son similars.

Si ja quan exposen individualment, la mostra és una exhibició de pintura optimista, ara que l’exposició és doble, qui se la voldrà perdre?

A la Sala Parés del carrer Petritxol 5. Fins al 9 de juliol.

Els germans Josep i Ramon Moscardó.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: