JOSEP MARIA SOLÀ A LA SALA RUSIÑOL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Contrallum a Arbúcies.

Torrent de la Cabana. Campdevànol.

Neu a Montgarri.

Mirall al Pantà de la Baells.

Tardor a Coll de Té, Montseny.

Sant Miquel del Fai.

Reflexes al Llobregat. Berguedà. 

 

 

Nascut a Sant Feliu de Pallerols, La Garrotxa, (1970), el pintor Josep María Solà va iniciar la seva formació de la mà de l’artista Josep Colomer amb qui va aprendre la tècnica del traç, la perspectiva i el color. Va continuar la formació matriculant-se l’any 1991 als estudis de Belles Arts de l’escola d’Olot, obtenint el títol de Graduat en Arts aplicades i oficis artístics en l’especialitat de Pintura Mural l’any 1996.

La primera exposició individual li va arribar als 16 anys amb gran èxit de crítica, fet que el va animar a iniciar la seva carrera artística per dedicar-s’hi en exclusivitat.

Solà és un notable representant de l’escola paisatgística olotina amb una pintura que és un esclat de bellesa. Les composicions revelen un veritable pintor del segle XXI a contrapèl de modes i moviments postmoderns, que posseeix una gran personalitat, sensibilitat i domini d’un estil  pictòric que l’acrediten com un dels grans representants de l’escola catalana.

No cal dir que és un pintor consolidat en el panorama artístic espanyol amb paisatges amb la seva habitual empremta que es troben entre els més notables de l’art figuratiu espanyol. La visualització de les seves imatges retrotreu als paisatges dels grans mestres catalans introduint-nos en la natura íntima que l’envolta.

La viva riquesa cromàtica, la llum i l’expressivitat de la seva pintura ens transporta a moments entranyables que resulta molt agradable de contemplar per part dels espectadors. Ja voldrien molts fotògrafs de natura aconseguir amb la càmera el que Josep María Solà aconsegueix amb els pinzells.

Ara tenim l’oportunitat de veure la seva darrera producció en l’exposició que està tenint lloc a la Sala Rusiñol de Sant Cugat.

Fins al 29 de setembre.

El web de la galeria és https://salarusinyol.net/

 

 

El pintor garrotxí Josep Maria Solà.

El seu web és https://www.josepmariasola.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: