JUAN ANTONIO TENORIO A LA SALA RUSIÑOL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ponts de Manhattan.

Barcelona, plaça Universitat.

Sant Cugat.

Times Square.

Londres.

Park Avenue.

La plaça Reial de Barcelona.

 

El pintor del que parlem avui és Juan Antonio Tenorio, nascut a Utrera (Sevilla) i resident a Sant Andreu de la Barca.

Ja de petit participava en concursos de pintura ràpida. Es de formació bastant autodidacta però no únicament, perquè va assistir a l’Acadèmia de dibuix i pintura de Carme Sala, a Molins de Rei.

Es un artista al que li agrada viatjar, li serveix per inspiració dels seus futurs quadres. En els seus viatges recull partitures, cartes, manuscrits antics i premsa que després formaran part dels collages que caracteritzen els seus treballs.  Fins i tot podem trobar cartells de pel·lícules, de manera que suma la seva afició al cinema amb els paisatges urbans que visita.

Com dèiem, els collages són uns dels elements distintius dels seus quadres que hi són per donar més capacitat suggeridora a la composició.

El seu interès són les ciutats, llocs on no acostuma a representar la figura humana, però no li cal perquè les seves composicions recullen el resultat de l’activitat humana, el dinamisme que les ciutats desprenen. Des de Nova York on es percep la vivència de la tensió constant fins a Londres, però també ens ofereix la calma reposada de Cadaqués o la plaça Reial de Barcelona amb taules parades als seus porxos, preparades per acollir la clientela que podrà passar una estona agradable prop de les palmeres que suggereixen paratges tropicals. Són obres que capten l’esperit i l’atmosfera d’aquestes localitats. Sovint trobem els carrers d’aquestes ciutats mullats per una recent pluja que fa que els llums dels vehicles es reflecteixin a terra.

Les imatges tenen una gran força expressiva i denoten molt bona tècnica que es plasma en un llenguatge pictòric molt colorista.

La seva trajectòria professional s’ha vist recompensada amb diversos premis en certamens de pintura.

Aquests dies tenim l’oportunitat de veure la seva darrera producció en l’exposició que està celebrant a la Sala Rusiñol de Sant Cugat.

Fins al 30 de juny.

El web de la galeria és https://salarusinyol.net/

 

Juan Antonio Tenorio, pintor de ciutats amb terres humits.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: