KATERINA ALAVEDRA-DUCHOSLAV A LA SALA RUSIÑOL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Cafè Smetana.

Interior romàntic.

Plaça Reial.

Roses.

Plaça del Pi.

Can Borrell amagat.

Sitges.

Escrivint una carta al balcó.

Cafè romàntic.

Davant del mercat Pere Sant.

 

Katerina Alavedra-Duchoslav és una artista nascuda a Praga i santcugatenca d’adopció doncs és a Sant Cugat on des de fa més de 30 anys desenvolupa la seva tasca.

Nascuda el 1958 va viure els últims anys de l’ocupació russa, i l’any 68, quan tenia 11 anys, va marxar amb la seva família buscant l’exili polític a Suïssa on va haver d’iniciar una segona existència.

L’afició per la pintura li ve de lluny perquè solament amb 15 anys ja pintava i va ser precisament a Suïssa on va començar la seva formació artística encara que inicialment va ser d’interpretació. També va estudiar Comerç; això va fer que quan acabés els estudis treballés en el sector comercial, i també va fer traduccions.

El 1980 va arribar a Catalunya, i a la Costa Brava va conèixer el que seria el seu marit. Es van traslladar a Sant Cugat i aquí es van quedar. En aquesta ciutat va seguir amb la seva formació a l’Escola d’Art que desembocaria en la seva primera exposició col.lectiva a la Casa de Cultura, i poc després inaugurava la seva primera exposició individual a la Sala Rusiñol.

La seva ciutat natal, Praga, és una de les protagonistes de les seves obres, però també pinta altres ciutats i espais, paisatges, interiors i figures. En aquestes obres es constata una pintura figurativa, expressiva, molt colorista, els colors de la seva vida, tal com els qualifica la pròpia artista. Són representacions, sobre tot, evocadores de ciutats amb imatges de cafès, terrats, músiques al carrer… Una mirada amable i un punt romàntica que fa la visualització de la seva obra un exercici molt agradable.

Ara torna amb una exposició individual a la Sala Rusiñol amb un títol que és ben evident: Evolució 1999 – 2019. Una magnífica oportunitat per veure la seva darrera producció.

Fins al 5 de novembre.

El web de la galeria és https://salarusinyol.net/

 

Katerina Alavedra té influències familiars: el seu avi era pintor i la seva família política està estretament vinculada al món de l’art, tant a les arts plàstiques com a altres disciplines, cosa que l’ha ajudat en estar envoltada per obres d’art i per gent que parlava d’art.

La Katerina ja té reconeixement internacional doncs ha exposat a places artístiques tan importants com Nova York.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: