KATHARINE COOPER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Stacy i el petit estranger. Zimbabwe.

Vestit de núvia. Sud-africa.

Richard Schoeman. Sud-africa.

Noi i lloro a una granja a Zimbabwe.

Recolzant-se en un neumàtic. Sud-africa.

Noia en una granja de Zimbabwe.

Noi i conill. Sud-africa.

Mirant el mar. Sud-africa.

La dona dels rinxols. Sud-africa.

Casa abandonada amb palmera.

Graons marins.

Simoné i el seu gat. Sud-africa.

 

Avui parlem d’una fotògrafa sud-africana: Katharine Cooper.

Amb vuit anys ella i la seva família es van mudar a Zimbabwe. Allí va anar a una escola de dominiques i paral.lelament va començar a aprendre fotografia amb el seu pare que era periodista.

Amb dinou anys va deixar sud-africa per anar al Regne Unit per llicenciar-se en fotografia a la Nottingham Trent University.

Després faria un intercanvi d’estudiants de sis mesos amb la prestigiosa Ecole Nationale Supérieure de la Photographie d’Arles, França. Aquesta ciutat li va agradar tant que va decidir quedar-se perquè la regió de la Camarga pel seu paisatge i vent li recordava a l’Àfrica. Acabaria apuntant-se com estudiant a l’Ecole Nationale Supérieure de la Photographie on es va graduar.

Poc després va començar a treballar al laboratori del fotògraf Lucien Clergue, un dels fundadors del festival de fotografia Rencontres d’Arles.

Un dels seus treballs més coneguts és el documental Les Blancs Africains. Voyage au pays natal, que com el nom indica és un reportatge gràfic sobre la minoria blanca de Sud-africa -la majoria de fotografies publicades en aquesta ressenya en pertanyen-. El treball va rebre el Prix de Photographie Marc Ladreit de Lacharrière – Academie des beaux-arts. Durant quatre mesos Cooper va viatjar fent més de 6.000 kilòmetres fins als diferents llocs vinculats amb la seva infantesa i joventut, tant a Sud-africa com a Zimbabwe.

Com que és bàsicament un fotògrafa de persones, li agrada instal.lar-se uns dies en la localitat en la que fotografiarà la seva gent per conèixer-los doncs quan vol retratar algú li agrada que hi hagi empatia, això l’ajuda a reflectir millor el personatge fotografiat: un gest, una mirada…

La seva obra ha sigut exposada en diverses mostres col.lectives i ha sigut comprada per col.leccionistes d’art de tot el món.

Katharine Cooper imparteix tallers amb regularitat per la regió d’Arles.

 

La fotògrafa sud-africana resident a França, Katharine Cooper.

El seu web és: http://katharine-cooper.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: