KATIE GRINNAN. MIRATGE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Katie Grinnan. Miratge.

Vista des l’angle contrari.

Vista frontal.

Representació serial dels dits de les mans.

 

Avui parlem d’una artista nord-americana no molt coneguda aquí però que sí es famosa al seu país. Es tracta de Katie Grinnan.

Té una sòlida formació: va estudiar art a Florència per continuar a Skowhegan (Maine, Estats Units) on va fer pintura i escultura. Finalment obtindria un master en Belles Arts a Califòrnia.

Grinnan utilitza diverses disciplines artístiques per unificar-les: fa servir escultura, fotografia, so i vídeo per explorar la relació que hi ha entre la nostra experiència visual i cinestèsica i la interpretació que en fem de l’espai.

Això s’aprecia clarament en la seva obra titulada Miratge.

La va realitzar l’any 2011 utilitzant com materials, plàstic, esmalt i sorra. Va col.locar diferents motlles del seu cos en la posició de fer una salutació al sol i tota una seqüència de postures de ioga repetint-les en un moviment ascendent, descendent i ondulant.

El resultat visualment sembla que sigui una espècie de divinitat hindú, però no es tracta d’això sinó que es fa una curiosa descripció de l’espai del cos. Així, depenent del context i del moment, l’espai dins dels nostres límits personals està canviant continuament impactant en la nostra percepció de la realitat.

Aquesta experiència subjectiva de l’espai i el temps és el nucli de la qüestió que cerca Miratge: l’obra tradueix un moviment específic en un objecte estàtic comprimint el temps lineal en una manera que recorda el principi de la superposició quàntica que sosté que un sistema físic existeix en tots els seus possibles estats simultàniament però solament pot ser observat en un estat de una vegada.

Com es veu, tot això és molt científic, però aquesta és també una de les possibilitats que ofereix l’escultura, no solament una experiència estètica, que també. De fet aquests dos vessants en donen en l’obra comentada i per aix+ò l’hem portada avui aquí.

Certament, una escultura diferent a les que estem acostumats a veure.

 

 

Katie Grinnan és una artista multidisciplinar que aprofita l’art per convertir-lo en una eina d’expressió també científica.

El seu web és http://katiegrinnan.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: