KEIKO OGAWA A LA GALERIA JORDI BARNADAS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Déu, Cosmos, Caos.

La noia de vermell.

Llegint a Casa Amarilla.

Les avellanes.

El color de la magrana.

El sortidor.

Sant Pau.

 

Keiko Ogawa és una embellidora del món urbà.

Aquesta artista provinent de Japó, on va aprendre pintura figurativa i abstracció al taller del professor Goro Suguita a Tòquio cap a l’any 1998, es va mudar el 2005 a Barcelona, i aquí, encara que al principi no semblava molt decidida a dedicar-se a la pintura, amb la influència d’alguns artistes de la ciutat, s’hi va consagrar i va evolucionar pictòricament cap a un realisme intimista.

A Keiko li va cridar l’atenció el que deia Joan Miró: que buscava en l’interior de les coses perquè creia que aquestes tenien una certa vida secreta. Potser el pintor barceloní coneixia la cultura de les tribus lenape que vivien a Amèrica del Nord; aquestes comunitats pensaven que totes les coses posseeixen una ànima. Doncs en certa mesura això és el que l’artista japonesa vol captar i transmetre en la seva pintura. Encara que no solament això perquè també li interessa, i molt, l’aparença externa. Com diu ella, la vida té molts detalls.

Les seves obres transmeten calma, reflexió, espiritualitat… i té el mèrit afegit de no fer-ho a través d’idíl·lics quadres de paisatges, sinó a través d’imatges del món urbà i sovint, d’interiors.

I què és el que ens mostren? doncs una quotidianitat on el temps sembla aturat en una atmosfera que té alguna cosa d’onírica (la seva pintura esbossada hi ajuda) on veiem rostres anònims, freqüentment però no únicament, femenins.

Són ambients màgics perquè la línia que separa la realitat del somni és molt lleugera, són contexts on el seu traç àgil ens ofereix un atractiu joc de llum i ombra.

En les seves composicions, la geometria també juga el seu paper perquè l’artista busca harmonia i ordre. Com diu Keiko, treballa amb taques de color per unir tot i posar-ho en ordre, és a dir, construeix petits cosmos, d’aquí el títol de l’exposició que està celebrant a la Galeria Jordi Barnadas. Una magnífica oportunitat per introduir-nos en aquest atractiu ordre visual.

Ho podem fer fins al 20 de novembre.

El web de la galeria és https://barnadas.com/ca/

 

L’artista japonesa Keiko Ogawa. Actualment és veïna de la Sagrada Família, barri en el que viu i treballa.

El seu blog és http://keikoogawapintura.blogspot.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: