KENNY ROGERS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Una altra estrella de la música contemporània que se’n va: Kenny Rogers (1938 – 2020).

Va haver de començar des de ben baix doncs era fill d’una família molt modesta que residia en una vivenda pública a Houston.

Amant i practicant de la música de molt jove, als vint anys ja tenia un èxit, una cançó titulada That crazy feeling. Ell el feia dir Kenneth Rogers.

Com que allò, tot i la rapidesa, va ser flor d’un dia perquè no va tenir continuïtat, va decidir donar un tomb a la seva vida musical unint-se com guitarrista al grup de jazz Bobby Doyle Trio.

Un salt cap endavant va venir després quan va entrar l’any 1966 al grup de folk New Christy Minstrels que va canviar el nom per transformar-se en First Edition. Barrejaven country-rock i folk, cosa que a Rogers li va anar molt bé.

El grup es va dissoldre el 1974 i Kenny amb la seva veu ronca i càlida va començar una carrera en solitari plena èxits: Lucille, Lady, The Gambler… Va vendre milions de discs i va guanya tres Grammy.

Avui el recordem amb un dels seus èxits: You decorated my life:

 

“All my life was a paper once plain, pure and white
Till you moved with your pen changing moods now and then
Till the balance was right
Then you added some music, every note was in place
And anybody could see all the changes in me by the look on my face

And you decorated my life, created a world where dreams are a part
And you decorated my life by painting your love all over my heart
You decorated my life

Like a rhyme with no reason in an unfinished song
There was no harmony life meant nothin’ to me, until you came along
And you brought out the colors, what a gentle surprise
Now I’m able to see all the things life can be shining soft in your eyes

And you decorated my life, created a world where dreams are a part
And you decorated my life by painting your love all over my heart
You decorated my life”.

 

La meva vida era un paper totalment en blanc fins que tu amb el teu bolígraf vas canviar el meu estat d’ànim fins que em vas portar a l’equilibri exacte. Després vas afegir música i cada nota era en el seu lloc adequat, i qualsevol pot veure quan he canviat mirant-me la cara.

I tu em vas decorar la vida, vas crear un món on els somnis són una part d’ella. Tu em vas decorar la vida pintant d’amor tot el meu cor, em vas decorar la vida.

Com en un ritme sense sentit en una cançó inacabada, no hi havia harmonia i la vida no significava res per mi fins que vas aparèixer i vas treure a la llum tots els colors, quina agradable sorpresa. Ara puc veure totes les coses que la vida pot oferir i que brillen en els teus ulls.

I tu em vas decorar la vida, vas crear un món on els somnis són una part d’ella. Tu em vas decorar la vida pintant d’amor tot el meu cor, em vas decorar la vida“.

 

Kenny Rogers sempre és va autodefinir com un cantant de country. Les seves cançons també van ajudar a decorar vides.

El seu web és https://www.kennyrogers.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: