KEPA GARRAZA A LA GALERIA VICTOR LOPE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Lluis XVI escrivint el seu testament.

La mort de Marat.

Justin Tredeau, Primer Ministre de Canadà.

El faraó Akhenaton.

Estàtua de soldat soviètic.

Lenin a Smoldy.

 

De Berango és l’artista basc del que parlem avui: Kepa Garraza.

Llueix una sòlida formació doncs és llicenciat en Belles Arts per la Universitat del País Basc i va continuar la formació a l’anglès Bradford Art College i a la Universitat de Barcelona.

Va irrompre a l’escena nacional l’any 2004 i a partir de llavors va rebre diferents beques d’estudi i premis. Els reconeixements no són casuals doncs ha exposat en centres d’art com el Museo Patio Herreriano de Valladolid, el CA2M de Madrid, l’Artium de Vitoria, el DA2 de Salamanca, el Museo San Telmo de San Sebastià o la Fundación BilbaoArte de Bilbao així com en espais artístics d’altres països com els Estats Units, Xina, Regne Unit, Xile, Perú o Alemanya.

La seva obra té un to rotund, crític i amb tocs d’ironia que s’emmarquen dins una estètica impecable. Qüestiona els discursos oficials i els processos de legitimació institucional i s’interessa per com s’ha narrat la història invitant-nos a que ens preguntem per la fiabilitat de la informació dels mitjans de comunicació oficials.

La seva reinterpretació de la realitat és sempre ambigua i plena de subtileses que inviten l’espectador a repensar la crònica d’aquesta realitat que ens ha arribat, per això, la seva mirada àcida n’ofereix alternatives i ens proposa un saludable exercici: dubtar sempre de la versió oficial.

Doncs ara a la Galeria Víctor Lope del carrer Aribau està celebrant una exposició titulada Propaganda que ve com anell al dit a aquests elements distintius perquè amb les obres exposades, una sèrie d’interessats i potents dibuixos, pretén analitzar l’ús de la propaganda com estri polític al llarg de la història i el paper fonamental que l’art ha tingut en aquest procés.

Ho fa utilitzant una sèrie d’imatges d’obres d’art i fotografies de premsa que comprenen un període de vint-i-cinc segles, des del segle V abans de Crist fins al nostres dies. Totes les imatges s’aglutinen entorn del concepte de propaganda entès com una forma de representació que té com objectiu influir en l’actitud de la societat presentant solament un costat d’un argument.

Fins al 31 d’octubre.

El web de la galeria és https://www.victorlope.com/inicio/

 

A Kepa Garraza li agraden artistes tan diversos com Caravaggio, Ribera, David, Ingres Goya o Koons. I en un altre context, també li agrada el cine, els còmics i alguns videojocs. Com es veu les seves fonts d’inspiració són d’allò més diverses.

Utilitza sovint el color negre perquè considera que així s’annulen en certa manera les diferències i ofereix a l’espectador un relat més fosc de la història.

El seu web és http://www.kepagarraza.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: