LA COL.LECCIÓ D’ART MODERN DEL MNAC

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Marià Fortuny. La vicaria.

Josep Llimona. Desconsol.

Salvador Dalí. Retrat del meu pare.

Damià Campeny. La mort de Cleòpatra.

Joaquim Espalter. Retrat de la senyora Espalter.

Ramon Padró Pijoan. La Pietat.

Lluís Rigalt. Ruïnes.

Ramon Martí i Alsina. Camí de Granollers.

Venanci Vallmitjana. La Trinitat.

Francesc Masriera. Hivern de 1882.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya, (MNAC),  agrupa totes les arts amb la missió de conservar i donar a conèixer la col·lecció d’art català més important del món, mostrant-lo en la seva totalitat, des del romànic fins a l’actualitat.

Des d’aquest bloc s’ha parlat de les diverses col.leccions que es poden contemplar al MNAC. Avui ens fixem en la Col·lecció d’Art Modern.

Aquesta col.lecció va néixer a partir de l’Exposició Universal de 1888, moment en què l’Ajuntament de Barcelona va instal.lar una, en aquell moment petita col·lecció d’art modern.

La col·lecció es va ampliar considerablement amb les adquisicions que el mateix Ajuntament feia a les exposicions de belles arts fins a arribar a l’esplèndid nivell de qualitat i quantitat que té avui.

La Col·lecció d’Art Modern compren des del segle XIX fins als anys 40 del segle XX, quan a Catalunya arrelen amb força, i alguns amb un caràcter molt singular, diversos corrents artístics, des del neoclassicisme fins a les avantguardes, passant pel romanticisme, realisme, modernisme i el noucentisme.

Entre els artistes més destacats, hi trobem Fortuny, Casas, Rusiñol, Gaudí, Jujol, Picasso, Gargallo i Juli González. Com es veu, un catàleg de primer ordre.

Dins la col·lecció, són rellevants els conjunts modernistes d’arts decoratives, és a dir, que podem trobar-hi gairebé de tot.

No cal dir que aquesta és una visita obligada per tots els interessats i estudiosos de l’art en general i del català en particular.

 

 

El MNAC, un temple de l’art català.

El seu web és http://www.museunacional.cat/ca

 

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: