LA COLMENA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Un dels locals emblemàtics de Barcelona: La Colmena.

Detalls de l’aparador per la Festa Major.

Vista de l’interior.

Gairebé tants colors com productes.

Xocolata, maduixa o llimona… quin és el vostre?

El tortell del diumenge.

Un exemple de les seves mones.

 

Els barcelonins saben que a la ciutat hi ha un munt de temptadores pastisseries, que en passar davant de moltes d’elles, es poden olorar aromes que inciten a entrar-hi: xocolata, pa recent fet…

Caminant per la ciutat podem trobar-nos amb moltes confiteries que a més de les exquisitats que ens ofereixen, ens parlen també, en alguns casos, una mica de la història de Barcelona.

Doncs en un dels llocs amb més història de la ciutat, a prop de la Plaça de Sant Jaume (fa més de dos mil anys que Barcelona és governada des d’aquesta zona), exactament en la cantonada de la Baixada de la Llibreteria amb la Plaça de l’Àngel, ens trobem amb la confiteria-pastisseria La Colmena.

No se sap la data exacta de la seva fundació però sí se sap que el seu nom original era el de Ca l’Abella. L’any 1849, Rosendo Abella tenia la confiteria a la Baixada de la Llibreteria nº 11 (en aquella època es deia Baixada de la Presó) just al davant de la seva ubicació actual.

L’any 1868, la família Costa va adquirir el negoci, el va traslladar a l’emplaçament actual i va canviar el nom pel de La Colmena.

Més endavant, la pastisseria canviaria de propietaris per passar a mans de Morató i Santpera el 1912 i posteriorment de Chocolates J. Camps el 1921.

I finalment, el 1927 els germans Josep i Francesc Roig Manubens van adquirir el negoci que ara regenta el seu nét Josep Maria Roig. Però ja tenim nova generació al peu del canó: Toni Roig, besnét de Francesc i fill de Josep Maria, és qui s’encarrega actualment d’elaborar els caramels de la manera tradicional juntament amb altres dolços típics de la pastisseria tradicional catalana.

Aquesta pastisseria té l’honor de ser el lloc on s’elaboren els caramels artesans més antics d’Espanya. Això, d’entrada ja no li treu ningú. Però a més, també trobem torró artesà, merenga, mel de flors, pastes de te, galetes, pastissos de tot tipus, sachers o tortells.

Deixem-nos caure en la temptació, ens guanyarem el cel…

A la Plaça de l’Àngel nº 12.

 

 

La Colmena. El seu web és https://www.pastisserialacolmena.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: