LA FIGURA HUMANA A LA GALERIA SUBEX

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

A La Bellesa ens agrada l’art figuratiu. I a la Galeria Subex també. Des que va obrir les portes ha perseguit el mateix objectiu: divulgar l’art figuratiu d’artistes coneguts i al mateix temps promocionar nous talents. Ara pot semblar fàcil perquè la figuració torna a estar de moda, però no fa tantes dècades l’art abstracte era el que s’imposava, així que en aquells temps era anar a contracorrent.

Fidel a la seva línia, Subex presenta aquests dies una exposició sobre la figura humana i per portar-la a terme ha escollit cinc artistes amb segell propi. Són els següents:

 

Merche Gaspar. Dona a Paris.

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, ​​Merche Gaspar va  obtenir una beca de Joves Creadors de la Generalitat de Catalunya per continuar els seus estudis al National College of Arts and Design de Dublín (Irlanda). Va completar la formació amb estudis de Postgrau en pintura al Bristol Polytechnic, University of the West of England (Regne Unit). Merche ha compaginat la seva carrera artística amb la seva carrera docent.

La seva obra ha estat adquirida per institucions com la Universitat de Barcelona, ​​el Comú d’Encamp, l’Institut Quimic de Sarrià i la Fundació Grífols, a més de formar part d’importants col·leccions privades. Ha estat guardonada en les edicions XIV i XIX dels Premis de Dibuix Sant Lluc de Barcelona.

Lucía Gómez. Noi amb barba.

La barcelonina Lucía Gómez Serra va estudiar Belles Arts a la Universitat de la capital catalana.

La seva dedicació a la il·lustració naturalista es va anar orientant a poc a poc fent exposicions de paisatges i natura, amb un aprenentatge autodidacta, alternant amb cursos especialitzats en la il·lustració naturalista i científica. Ha publicat en diferents revistes i actualment imparteix cursos d’il·lustració, pintura i dibuix mentre treballa amb les seves noves obres i prepara altres exposicions.

Elisenda Lonch. Autoretrat al Soho de Nova York.

Elisenda Llonch va començar la seva carrera professional com artista el 1999. La seva pintura és figurativa i realista. Es il·lustradora urbana i contemporània. Es nascuda a Barcelona, on treballa al seu estudi de pintura i resideix actualment. La caracteritza la seva força creativa, la llum i l’impacte dels seus vius colors.

Ha exposat la seva obra a fires d’Art, galeries de prestigi de Catalunya, Espanya, Itàlia i a la NoHo M55 Gallery de Nova York.

Tomasa Martín. La paret parla.

De Zamora és Tomasa Martín qui des de fa temps és resident a Barcelona.

Es va formar com a pintora a l’Escola Masanna, Centre Municipal d’Art i Disseny de Barcelona, una de les institucions més prestigioses d’Espanya.

A finals dels anys setanta va començar a donar-se a conèixer com a pintora a les sales d’art per la perfecció tècnica de la seva obra, fent el seu debut expositiu precisament a la Galeria Subex. Exposa regularment en sales nacionals i estrangeres, destacant: Barcelona, Màlaga, Girona, Madrid, Lleida, Japó, França …

Ha estat guardonada amb la medalla d’or de la XX Saló Internacional de Belles Arts de França.

Miquel Pescador. L’observadora.

Miquel Pescador és dibuixant, pintor, arquitecte i professor. Va estudiar arquitectura a Barcelona, la seva ciutat natal. És autodidacta en els llenguatges del dibuix i de la pintura. Les  seves imatges han estat seleccionades en diversos certamens internacionals i nacionals, entre ells, la Fira Internacional d’art contemporani Nordart 2016 i els concursos de pintura Figuratives’15, BBVA-Ricard Camí 2015, Modportrait 2014 i Centelles 2013.

Un dels seus objectius principals és convidar l’espectador a un món silenciós, lluny de la saturació visual contemporània, amb l’objectiu de que puguin aflorar aquelles preguntes que les persones sentim dins nostre sobre les nostres pròpies vides, les nostres emocions i els nostres pensaments, més enllà de la immediatesa.

Com veiem, aquesta és una exposició que farà gaudir no solament als amants de la pintura figurativa sinó també als seguidors de l’art en general.

Fins al 24 de juny.

Victòria Salom, doctora en Història de l’Art, és la propietària de la Galeria Subex des de l’any 1973, quan va decidir anar a contracorrent i atorgar al nou realisme el valor que mereixia i mereix.

La seva galeria no solament ofereix exposicions sinó també cursos de pintura -que són impartits pels propis artistes- i cursos d’història de l’art. Una molt atractiva proposta.

El web de la galeria és http://www.galeriasubex.com/ca/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: