LA IMPOSSIBLE LLIBRETERS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada de La Impossible.

Vista general d’una zona interior.

Vista lateral.

Als prestatges el que prima és la literatura en català…

… però també llueix una bona selecció de literatura i assaig en altres llengües.

El logotipus de la llibreria.

 

Barcelona ha perdut pistonada aquests últims anys, però hi ha un sector, el de les llibreries, que a pesar de les descarregues il·legals, les biblioteques públiques i, evidentment, la crisi, resisteix.

Es cert que la ciutat n’ha perdut, fins i tot algunes emblemàtiques, però paradoxalment han obert moltes. Va haver una primera tongada d’apertures cap als anys 2013 i 2014, i darrerament han obert vàries més, algunes de les quals es podrien qualificar fins i tot com megallibreries pel seu volum, d’algunes de les quals ja ens hem fet ressò aquí.

Avui parlem d’una de la primera tongada, que encara que per volum no es pot considerar “mega” sí ho és per la seva ambició i ganes d’oferir bona literatura. Gairebé el seu nom ja és una declaració d’intencions: La Impossible, una llibreria especialitzada en català amb una bona selecció de literatura i assaig en altres llengües.

Situada al número 232 del carrer Provença, tocant a Enric Granados, aquesta llibreria va obrir el 2013 impulsada per gent que coneixia i coneix molt bé el sector. Són Olga Federico, Tono Cristòfol i Mireia Perelló, que aportaven el bagatge gens menyspreable d’haver passat anteriorment per Proa Espais.

Els tres fundadors van fer aportacions de capital personals per poder tenir la liquiditat necessària per engegar el projecte; ho tenien clar: per muntar un negoci, i més d’aquest tipus, s’ha de fer amb recursos propis.

Però en temps de crisi també hi ha oportunitats i per ells va ser l’abaratiment dels lloguers, un cost important per les llibreries que, en general, tenen un percentatge de guany baix, sobre un 30% aproximadament, per cada exemplar venut.

Una altra característica actual del sector literari és l’auge de l’era digital que s’ha incrementat amb la pandèmia; per això, des del primer moment La Impossible va obrir el seu web des d’on s’ofereixen llibres digitals, cosa que combinen, naturalment, amb el format tradicional.

La Impossible té la vocació de ser una llibreria de referència en català a Barcelona, un lloc on trobar un fons de qualitat i una bona selecció de novetats editorials. També vol ser un espai de trobada per tallers familiars, presentacions de llibres, clubs de lectura i exposicions relacionades amb el món del llibre. Certament, la pandèmia no hi està ajudant, però la llibreria fa bo el seu nom.

De manera que ja sabem, al mateix costat d’un carrer com Enric Granados, amb gran oferta cultural -especialment galeries d’art- i restauració, també, gràcies a La Impossible es pot trobar una molt acurada oferta literària.

I a més, la llibreria també gestiona el web Llibres.cat amb l’objectiu de difondre el llibre en català.

 

Aquest “trident” ha fet possible La Impossible; són Olga Federico, Mireia Perelló i Tono Cristòfol.

El seu web és https://www.laimpossible.cat/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: