LA LLIBRERIA DE LES DONES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

L’entrada de la llibreria Pròleg.

 

Dins de la botiga trobem alguns elements d’arquitectura industrial.

Vista des d’un altre angle.

Llibres amb un fil conductor: el feminisme.

S’hi fan tallers i tertúlies.

El racó per la poesia.

 

Fa dos anys que la Llibreria Pròleg va fer vint-i-cinc anys. Va obrir portes el 1991 amb l’objectiu de promoure la literatura de dones i sobre les dones. Des de llavors, a part de vendre llibres, s’ha convertit en un punt de trobada on s’organitzen tallers, tertúlies, xerrades, seminaris i presentacions de llibres.

L’esperit que la mou és ser una llibreria, com hem dit, dedicada a les dones i als llibres escrits per dones i dirigits a dones. La idea va sorgir quan Barcelona va ser la seu de la quarta Fira Internacional del Llibre Feminista. Resultava sorprenent que les dones de qualsevol lloc del món demanessin on podien trobar llibreries de dones a la ciutat on s’estava celebrant la Fira i se les hagués de dir que no n’hi havia ninguna. I d’aquesta mancança va néixer Pròleg.

Amb el temps s’ha convertit en una referència del moviment feminista i és un punt de trobada per moltes dones. Des del principi s’hi organitzen tallers i d’altres esdeveniments doncs la llibreria pretén ser i és molt més que una tenda de llibres, és també un espai de trobada.

Al local podem aconseguir excel.lent literatura, escrits sobre feminisme i qüestions de gènere. Té un important fons de poesia de dones i una acurada selecció de literatura infantil i juvenil que expliquen històries que no reprodueixen patrons patriarcals ni presenten personatges ni situacions sexistes.

Com curiositat es pot dir que al començament no hi entraven gaires homes, però amb els anys han anat guanyant clients, sobre tot nois joves. De fet, algunes de les activitats que s’hi celebren son mixtes encara que n’hi ha d’altres que estan pensades només per dones per respondre a la necessitat de tenir un espai propi.

Durant els seus vint-i-set anys de trajectòria, Pròleg s’ha anat adaptant i transformant, tenint el gènere de l’assaig sempre un paper molt important a la llibreria pel seu caràcter especialment didàctic.

Si ara, doncs, es tornés a celebrar a Barcelona una nova fira del llibre feminista, ja tindríem on adreçar els qui preguntessin per una llibreria especialitzada.

Heus aquí un lloc molt interessant i amb encant. Al carrer Sant Pere més Alt, 46.

 

El seu facebook és: https://www.facebook.com/llibreriaproleg/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: