LADYLOQUITA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada de la botiga de roba i complements Ladyloquita.

L’establiment havia sigut fa molt temps un ferreteria. Ladyloquita ha volgut mantenir el rètol antic com una part de la decoració.

La tenda és àmplia.

En aquest espai les clientes es poden prova la roba.

Aquests armaris són expositors…

… que conviuen amb d’altres més convencionals.

Una tauleta també pot ser un expositor.

 

Avui parlem d’una tenda de nom ven curiós: Ladyloquita.

Aquest establiment que pel nom ja denota que està destinat al comprador femení, no va començar on es troba en aquest moment -la Travessera de Gràcia nº 126- sinó al Torrent de l’Olla.

Allí van ubicar un espai on trobar dissenys de joves creadors de la ciutat de Barcelona a preus assequibles i poc a poc van anar incorporant marques més consolidades.

L’any 2009 van decidir obrir la segona tenda, la de la Travessera de Gràcia que és la que tenen ara.

Es tracta d’un local molt ampli que havia sigut una antiga lampisteria i al mateix temps habitatge de la família que treballava en ella.

L’edifici que data de 1866, en aquell moment estava pràcticament en el seu estat original, així que Ladyloquita va haver de fer una reforma important.

Això sí, es va voler mantenir l’encant que transmetia, així que es van respectar alguns dels elements decoratius de que disposava, com mobles, vitrines, aparadors, sòls hidràulics originals i fins i tot el rètol interior de la lampisteria.

Ens preguntarem sobre el per què del curiós nom de la botiga. Doncs va sorgir espontàniament en un sopar que la que és ara direcció de l’establiment va mantenir amb un amics. Ja sabem com són algunes coses, a vegades una bona idea arriba sense voler.

Una de les característiques que té és que és una tenda àmplia. Es divideix en dos espais, un és la zona de la tenda amb roba molt ben distribuïda en diferents prestatges i penjadors amb una àrea dedicada als accessoris, i té una altra zona pels provadors. Resulta tan colorista com els seus articles.

A la botiga es venen productes de firmes joves, d’estil femení, naïf, de colors i romàntic. Gairebé tots són dissenyadors de Barcelona, empreses que per la confecció de vestits utilitzen patronatges simples i afavoridors en una roba que vol marcar la diferència per la utilització d’estampats i de detalls personals en llaços o botons.

En quant als complements, també són fets per dissenyadors locals, un d’ells és la mateixa botiga que ha creat la seva pròpia marca -Cucut- produint collars, pendents, anells i clips pel cabell.

Aquest és un lloc amb encant i no cap mena de dubte que ho és més per les senyores i senyoretes doncs en són el públic objectiu de la tenda. Malgrat això, com que l’encant de Ladyloquita no resideix solament en els seus articles sinó també en la interessant estètica del local, aquest també és un lloc que pot captar l’atenció de l’element masculí encara que sigui per aquesta segona raó.

El seu web és http://www.ladyloquita.com/es/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: