LAILA BELL. TENDRESA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Tendresa, per Laila Bell.

Primer pla.

 

Parlem de Laila Bell, escultora danesa.

Des de molt jove va saber que la seva vida havia d’estar relacionada d’alguna manera amb el món de l’art i per això durant cinc anys va estudiar a l’Escola d’arts de Copenhaguen per poder conèixer a fons els diferents camins per poder expressar l’art figuratiu.

Per completar coneixements, va anar a estudiar primer a San Francisco i després a Chicago. Bell sempre ha reconegut que ser artista implica un llarg viatge de permanent aprenentatge.

Parlant de viatges, el 1985 va fer un, però geogràfic, d’aquells que et marquen perquè va deixar la cosmopolita Copenhaguen per instal·lar-se a viure en una localitat més petita d’Australia.

El canvi va ser un xoc per ella perquè trobava a faltar la societat de mentalitat molt més oberta que tenia a la capital de Dinamarca. Això té a veure amb el fet de què Bell fins aleshores havia fet pintures i dibuixos amb nus que tenien la seva càrrega eròtica. Fins i tot havia publicat un llibre a Copenhaguen amb els seus dibuixos. A Dinamarca s’entenia més que una dona fes aquests tipus de publicacions.

No va ser fins l’any 2000 que va començar a introduir-se en l’escultura però sense deixar de dibuixar. De fet, partia dels seus dibuixos per plasmar-los en argila. Després va fer el salt al bronze.

La intimitat i la sensualitat és un fil conductor en les creacions d’aquesta artista. Com a exemple del que fa, publiquem imatges d’aquesta doble escultura titulada Tendresa.

En ella trobem els elements mencionats i una curiosa característica de moltes de les seves obres que representen parelles: part d’una de les figures en fon en l’altra. Aquest també és el cas: la sensació és que el cap de l’home està amagat al costat del de la dona, però no, està fos en ella per formar una unitat. Es també una al·legoria que dos caps s’hagin transformat en un.

Un altre tret característic de, en general, el disseny danès, és la simplicitat i la puresa de les formes que aquí s’evidencia -per exemple, les mans-. Alguns artistes danesos, entre ells Laila Bell, diuen que es degut a la influència del paisatge del seus país que es plasma en línies suaus i corbes.

 

Aquí veiem a Laila Bell treballant una de les seves peces.

Paral·lelament continua fent il·lustració que es publicada per una editorial danesa.

El seu web és https://www.lailabell.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: