L’AQUARIUM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’Aquarium de Barcelona ens ofereix imatges tant espectaculars com aquesta.

 

L’Oceanari ens permet veure de molt a prop els animals marins.

Veurem plantes com aquests coralls tropicals.

Animals com els cavallets…

… o dragons marins.

Hi ha diversos ambients com l’aquari tropical.

I per descomptat té zona infantil.

 

Si volem tenir una experiència diferent dins d’una ciutat, un aquari és un lloc adequat.

A Barcelona disposem de l’Aquarium, un espai que conté més d’onze mil peixos i criatures marines que pertanyen a 450 espècies diferents. Es un dels més importants del món i el més gran dedicat al Mediterrani.

Encara que està especialitzat en el nostre mar (disposa de catorze aquaris), també ens ofereix ambients d’altres latituds com els dedicats al món tropical amb l’exotisme dels seus mars

Disposa d’un espectacular Oceanari, únic a Europa, que és l’aquari més gran i amb un nombre més elevat d’espècies de L’Aquàrium. Amb 36 metres de diàmetre i 5 de profunditat, conté  prop de 4 milions de litres d’aigua. S’hi troben espècies tan diverses com orades, morenes, peixos lluna, rajades i dues classes de taurons: el solraig de sorra i el tauró gris que, no cal dir-ho, son les estrelles d’aquest curiós espai marí.

Podem circular per un túnel transparent de més de 80 metres de longitud que ens permet gaudir d’una espectacular passejada submarina. Així es pot recórrer l’Oceanari per sota i tenir la sensació de conèixer el Mediterrani com si estiguéssim passejant pel fons del mar, a pocs centímetres dels taurons i d’altres espècies curioses. Tota una experiència.

Com ja s’ha dit, l’Aquarium se centra principalment en el Mediterrani, mar que té una longitud de 3.800 km. Encara que té la consideració de pobre per la falta de nutrients, en canvi acull una gran diversitat d’ecosistemes i espècies. Entre elles, destaquen uns importants depredadors: els taurons. L’Oceanari ens mostra una síntesi d’aquest mar, el nostre.

Una altra de les experiències més especials que es poden tenir a l’Aquarium és la immersió amb els taurons. Els intrèpids que ho volen fer son introduïts en un tanc des del que poden observar des de ben a prop i barrejats amb ells, el comportament d’aquests depredadors i d’altres animals aquàtics. Cal aclarir que l’experiència no la pot tenir qualsevol: s’ha de ser major d’edat, tenir títol de submarinista i sotmetre’s a un mini curs previ doncs no és tan senzill.

Hi ha un altre espai que porta per nom Explora! Es interactiu i està concebut  per donar a conèixer el món marí als nens i nenes. Conté més de 50 interactivitats per tocar, mirar, escoltar, investigar i descobrir la natura. A Explora! es representen tres ambients de la costa mediterrània: els aiguamolls del Delta de l’Ebre, un racó de la Costa Brava i una cova submarina de les illes Medes.

Així que si volem tenir experiències diferents a Barcelona, al marge dels cinemes, restaurants, galeries d’art… aquí tenim un lloc amb encant ben peculiar en el que es poden aprendre moltes coses.

 

El web de l’Aquarium és: http://www.aquariumbcn.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: