LEE MILLER i EL SURREALISME A LA GRAN BRETANYA, A LA FUNDACIÓ MIRÓ

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Man Ray. A l’hora de l’observatori – els amants. (Els llavis son els de Lee Miller).

Lee Miller. Dones amb màscara a Londres durant els bombardeigs de la segona guerra mundial.

Lee Miller. Retrat de l’espai.

Max Ernst. Arbres solitaris i arbres conjugals.

Lee Miller. Articles de bany.

Lee Miller. David. E. Sherman vestit per la guerra. (Sherman era reporter de guerra).

Lee Miller. Nu inclinat cap endavant.

Salvador Dalí. Telèfon afrodisíac.

Lee Miller a la banyera d’Adolf Hitler després que el Führer s’hagués suïcidat.

 

Està tenint lloc a la Fundació Miró del parc de Montjuïc una exposició que està sent de l’interès dels estudiosos i aficionats a l’art i especialment dels que els agrada el surrealisme.

El títol és prou explícit: Lee Miller i el surrealisme a la Gran Bretanya.

Es una mostra que ens aproxima a un dels pols més importants de la complexa xarxa internacional del moviment surrealista. La fotògrafa nord-americana Lee Miller (qui ja va merèixer una ressenya en aquest bloc) i el seu company, l’artista anglès Roland Penrose, van exercir d’ambaixadors de la causa surrealista a territori britànic i també van mantenir una estreta relació amb Joan Miró, qui va tenir un contacte permanent amb l’escena britànica que va culminar, l’any 1964, amb una exposició monogràfica a la Tate Gallery.

L’exposició és una invitació a descobrir les activitats del cercle surrealista en terres britàniques des de la mirada d’una de les seves integrants més destacades, l’esmentada Lee Miller.

Amb la seva figura com a eix vertebrador, l’exposició aborda des de la dècada dels trenta fins principis dels cinquanta del segle passat a través de nou capítols que ofereixen una amplia selecció d’obres i autors que permeten adquirir un coneixement més profund de l’impacte del moviment surrealista al Regne Unit i la seva dimensió internacional.

I compte perquè son moltes les peces que s’hi exposen entre pintures, escultures i fotografies de Joan Miró, Man Ray, Paul Nash, Salvador Dalí, Eileen Agar, Max Ernst, Henry Moore, Leonora Carrington, Yves Tanguy, Roland Penrose i Lee Miller, entre d’altres.

Tota una festa, especialment pels seguidors de l’art surrealista.

Fins al 20 de gener.

La comissària de l’exposició, Eleanor Clayton, ens en dóna més detalls:

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: