L’ELEFANT DE KENDRA HASTE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’elefant de Kendra Haste.

Vista lateral.

Visió nocturna.

Haste realitzant pacientment l’escultura.

 

Avui no parlem d’un escultor diguem-ne “clàssic” sinó d’un, o millor dir, d’una escultora ben especial. Es tracta de Kendra Haste.

Es especial per un doble motiu: ni representa la figura humana, solament animals, ni els esculpeix en bronze, marbre, guix… sinó en filferro galvanitzat.

Des que es va graduar el 1998 al Royal College of Art, s’ha guanyat una reputació en el seu camp amb una sèrie de treballs que estan en diverses col.leccions distribuïdes per tot el món.

No solament és popular per les seves vendes i escultures públiques sinó que també té prestigi en el sector doncs és membre electe de la Royal British Society of Sculptors, the Society of Wildlife Artists i la Society of Animal Artists.

En quant a les escultures públiques, en podem trobar fins a tretze a la Torre de Londres i un rinoceront al Cannon Hall Museum de Barnsley.

Però avui ens fixem especialment en una que aquells que hagin viatjat amb el metro de Londres possiblement hauran vist. Es tracta d’un elefant situat a l’estació de Waterloo. L’escultura es troba a la part elevada de les escales que condueixen des del metro fins al vestíbul on es venen els bitllets de la Jubilee Line.

I la pregunta és: què fa un elefant de filferro a l’estació de metro de Waterloo? La resposta és que Kendra Haste havia produït un elefant per una mostra temporal a l’estació de metro de Gloucester Road. L’obra acabaria sent comprada per la companyia del metro de Londres per situar-la a l’estació de Waterloo. I, per què? Doncs perquè aquesta estació està molt a prop de l’Astley’s Amphitheatre que passa per ser el primer circ del món, un lloc pel que van passar molts animals exòtics, incloent-hi, esclar, elefants.

L’obra reflecteix l’interès que té Haste per donar a les seves creacions la sensació de què poden estar vives, de que són animals que respiren, i tracta de transmetre l’esperit de la criatura representada.

 

Kendra Haste rodejada pels seus animals de filferro.

El seu web és https://www.kendrahaste.co.uk/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: