LÉO DORFNER A LA GALERIA VÍCTOR LOPE

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Les bones noies van al cel.

Flor de taronja especial.

Mans enlaire!

Es això desig?

Em vas tocar amb una flor.

Per què no somrius ara?

El país dels petons.

 

 

A la Galeria Victor Lope (al número 75 del carrer Aribau de Barcelona) està tenint lloc una exposició d’un artista molt peculiar: el parisenc Léo Dorfner.

Dorfner es va formar a l’Escola Nacional Superior de Belles Arts de Paris i a l’Escola Regional de Belles Arts de Caen.

Les seves obres son una mena de gresol de mons on les belles arts, la mitologia i la cultura popular es barregen i apleguen passat i present, sovint de forma humorística. Per exemple, es pot veure un tatuatge de Micky Mouse a la galta d’Andròmaca, esposa d’Hèctor, príncep de Troia.

Dorfner corromp les formes establertes a través del grafiti i la manipulació de fotografies i té un procés creatiu completament modern.

En quant a la seva font d’inspiració, depen del moment. Per exemple, sempre porta una càmera a sobre i quan veu alguna cosa interessant, la captura i la utilitza com a tal fotografia, però a vegades la incorpora als quadres. També passa temps buscant fotografies a internet que també son una part del seus quadres.

Com podem veure a les imatges de l’encapçalament, sovint barreja un parell de quadres o un quadre i una fotografia per obtenir un significat diferent del conjunt.

Encara que fins ara ha exposat a sobre tot a França, poc a poc s’ha anat expandint com demostra aquesta exposició a Barcelona, i també ha anat a Alemanya, Bèlgica, Egipte i Corea del Sud.

Podem veure la mostra fins al 6 d’octubre.

 

Aquí veiem al molt peculiar artista parisenc Léo Dorfner al costat d’un parell d’obres seves.

El seu web és http://www.leodorfner.net/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: