LETICIA FEDUCHI A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Dona i gerro.

Petúnies.

La faldilla.

Maleta i botes.

L’escala.

Gira-sols. 

Retrat.

 

Es diu Leticia i no és reina però sí princesa. Princesa de la pintura realista doncs ha sigut deixeble de noms de la categoria d’Albert Ràfols Casamada, Antonio López o Xavier Serra de Rivera, entre d’altres, dels que ha sabut treure gran profit. El seu nom és Leticia Feduchi.

A part d’aquests mestres, ha passat per l’Escola Eina de Barcelona, l’Instituto per l’Art i il Restauro de Florencia o l’Academia d’Amadeo Roca de Madrid.

El seu és un llenguatge precís i intel.ligible, gens alambinat. Amb aquest estil representa fragments de la realitat quotidiana: natures mortes, fruites, flors, llibres oberts, teles… aïllant-los en una atmosfera de llum intensa i depurant-los per posar en evidència els valors pictòrics que emanen del color i la forma.

Té una tècnica molt meticulosa que li permet explorar textures, tonalitats i especialment, la llum que desprenen els objectes representats.

També és una exel.lent i molt valorada retratista.

La seva és doncs una pintura lluminosa, sòbria, de pinzellada solta, de gran perfecció, i fonamenta les seves obres en la pintura clàssica sentint una especial atracció per Caravaggio i Valázquez, però sempre donant una perspectiva contemporània a la seva feina.

Ara tenim l’oportunitat de veure les seves darreres obres en l’exposició que està celebrant a la Sala Parés del carrer Petritxol nº 5.

Fins al 2 d’abril.

 

Leticia Feduchi és nascuda a Madrid i ja fa tres lustres que viu i treballa a Barcelona, tenint taller a Gràcia.

La dèria artística li ve de família doncs és besnéta del pintor Blas Benlliure.

Feduchi té un record: els seus pinzells han plasmat a la tela grans escriptors guanyadors del Cervantes o del Nobel: Gabriel Garcia Márquez, Nélida Piñón, Álvaro Mutis o Eduardo Mendoza han sigut immortalitzats per ella.

El seu web és http://www.leticiafeduchi.com/

Aquí la veiem en una fotografia de Ferran Giménez.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: