LILY BRICK A L’ESPAI CAVALLERS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Autoretrat.

Gis.

Mans.

Lluc.

El secret de Samotràcia.

Tranquil·litat.

 

Mireia Serra treballava en una impremta. Un dia va aparèixer un noi que es volia fer gorres de beisbol i samarretes, es van fer col·legues i li va començar a parlar del graffiti, del Hip Hop, coses sobre el món urbà, i la va invitar a una sessió de muralisme. Mireia va assistir-hi i va quedar tan fascinada que va començar a dibuixar amb esprai per la ciutat. També buscava propietats antigues, horts per Lleida i contactava amb el propietari i si aquest li donava permís, tornava per practicar i aprendre.

La pintura es va convertir en una vàlvula d’escapament i va començar a dibuixar dones a gran escala per parets abandonades. La gent parlava d’elles sense saber qui les feia, les fotografies dels seus murals van començar a circular per les xarxes i gràcies a un mur concret, va rebre una trucada per fer el que seria la seva primera feina remunerada en aquest camp.

I és així com Mireia Serra es va convertir en la grafitera Lily Brick. Ara, més de 300 obres a molts diferents llocs del món duen la seva firma.

A més, té un record: haver realitzat el mural més gran a Espanya fet per una dona sola.

En aquests últims anys, Brick ha estat investigant en tècniques diferents; es tracta d’una recerca per trobar el tipus d’expressió que s’adapti millor a la llibertat que sent amb els pots d’esprai en espais exteriors. Però també fa obra en petit format.

I en aquesta última línia, està realitzant una exposició a la galeria Espai Cavallers, de Lleida.

En efecte, no són murals sinó quadres que són el resultat de descobrir, jugar dins del seu taller, que responen a la seva necessitat de saber millor la manera d’expressar-se més enllà d’una tècnica determinada.

S’ha inspirat en l’impressionisme neerlandès i alemany partint de colors primaris i l’interessant resultat d’aquesta experimentació és el que podem veure a l’Espai Cavallers fins al 30 de gener.

El web de la galeria és https://www.espaicavallers.com/

 

La muralista lleidatana Lily Brick. Ara és ella la que imparteix tallers sobre grafitti.

El seu web és https://www.lily.cat/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: