LLIBRERIA BYRON

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Una llibreria amb llar de foc…

… i amb zona de cafeteria i zona infantil i juvenil.

Es la Llibreria Byron…

… pensada pel confort del visitant.

Són més de quatre-cents metres quadrats al servei de la clientela.

Coneixeu alguna altra llibreria amb llar de foc?

 

En temps de crisi pandèmica molts establiments han hagut de tancar. En canvi, han obert llibreries a Barcelona i una d’elles es diu, tota una declaració de principis, Byron. El nom és, evidentment, un homenatge al poeta londinenc.

Aquesta llibreria vol diferenciar-se de la resta en el procés de compra d’un llibre, és a dir, que per nosaltres lectors-compradors suposi una experiència singular, especialment acollidora, allunyada de la de l’habitual llibreria.

D’entrada, no es tracta solament d’una llibreria sinó també d’una cafeteria. Encara que això no és nou doncs en aquestes mateixes pàgines hem parlat de més d’un cas, a Byron encara tenen un altre valor afegit: una llar de foc. Certament, una llibreria amb una llar és tot un luxe, és con sentir-se a la biblioteca de casa (d’aquelles cases que tinguin llar, esclar) perquè justament aquesta és la idea, que ens sentim com a casa en un espai pensat per la vida comunitària. Per això, el seu nom complet és Byron Llibreria & Café & Espais.

Així que al número 32 del carrer Casanova tenim un espai polivalent on la literatura, la gastronomia i l’activitat cultural i social es donen la mà. I per espai que no sigui perquè estem parlant d’un local de més de quatre-cents metres quadrats.

De manera que aquí no solament podem comprar llibres mentre ens prenem un cafè i els anem fullejant còmodament asseguts al costat de la llar de foc -la xemeneia és antiga encara que el foc no és real, però sí que transmet calor- en allò que ara es diu slow reading, sinó que a més també podem assistir a xerrades literàries, presentacions i fins i tot concerts de música.

I això no és tot: pensant en la creació de nous lectors, s’hi ofereix literatura infantil i juvenil que disposa del seu propi espai amb una cuidada selecció d’obres i on també es realitzen activitats, tot pensat per acostar la cultura als més petits. A més, podem trobar jocs, joguines educatives i productes de papereria i disseny de marques locals.

Certament, una molt bona idea que ve dels responsables de l’editorial Huygens i més concretament de Mariana Sarrias que és la directora de la llibreria.

 

Mariana Sarrias Bandrés és l’ànima de Byron i qui va batejar l’establiment, doncs el poeta britànic és un dels seus escriptors preferits.

El web d’aquesta llibreria que aspira a convertir-se en una referència literària a Barcelona és http://llibreriabyron.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: