LLIBRERIA CASA ANITA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada de Casa Anita.

La Casa Anita és una llibreria per nens i joves al barri de Gràcia.

En aquesta llibreria qualsevol lloc és bo per trobar-hi llibres.

Prestatgeries i taules plenes del seu producte favorit: el llibre.

S’hi fan presentacions.

Es un lloc tranquil per mirar i remenar llibres.

Disposa d’un ampli pati obert.

Oblit Baseiria és la cap i “el cap” de la llibreria.

 

Resulta interessant perdre’s pels carrers del barri de Gràcia de Barcelona per la quantitat de botigues de tota mena que s’hi poden trobar.

Al número 14 del carrer Vic, molt a prop del Carrer Gran, hi ha una encantadora llibreria per nens i joves: Casa Anita.

La idea de la seva creació va ser d’Oblit Baseiria, una llibretera de prestigi, especialitzada en literatura infantil i juvenil, especialment en l’àlbum il·lustrat. Fa tres lustres que la regenta.

L’Oblit es va formar com editora a Columna Edicions, i el 2004 va deixar l’edició per passar a les llibreries especialitzades i va fundar la que avui comentem. S’ha d’aclarir que el local on s’ubica la llibreria no és el mateix de la seva fundació sinó un de més nou molt a prop de l’anterior on es troba des de fa ja anys. Sobre això, una curiositat: el primer local ocupava l’espai del que abans havia estat una botiga de roba per nadons, Casa Anita; d’aquí el nom.

La diversitat de llibres que s’hi ofereixen és molt àmplia i suggeridora. N’hi ha per tot tipus de públic jove, fins i tot, és clar, per prelectors.

Es un lloc per mirar sense presses i buscar a qualsevol racó, o demanar a l’Oblit que ens aconselli quin llibre comprar. Quan el tinguem, tampoc no cal que sortim corrent per la porta, podem seure en alguna de les seves cadires de vímet i llegir rodejats de l’ambient de la llibreria. A més, quin millor espai per llegir que una casa de llibres?.

A part de la venda de llibres, també s’hi organitzen mostres d’il·lustracions i venda d’originals d’il·lustració així com presentacions de llibres.

Quan arriba la calor, les presentacions es duen a terme en un pati exterior de que disposa, amb arbres i tot, una cosa de la que no poden presumir totes les llibreries.

Per cert, fa uns anys una immobiliària va comprar tot l’edifici i va fer fora els inquilins. Solament queda Casa Anita a qui la propietat ja ha advertit que no pensar renovar el contracte de lloguer. Però Casa Anita no vol marxar i està disposada a comprar el local per continuar. Si voleu ajudar a la continuïtat del projecte social i cultural de la llibreria ho podeu fer comprant serigrafies dins la campanya de suport perquè es quedi. Podeu comprar a la llibreria o bé punxant aquí.

El web de Casa Anita és: http://www.casaanitallibres.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: