LLIBRERIA FINESTRES

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

La llibreria Finestres.

Il·luminació, decoració moderna i confort.

Amb una superfície de més de 500 m2 quadrats, proposa una de les ofertes més àmplies de Barcelona.

Detalls de la decoració.

El Club Diogenes.

Disposa d’un agradable pati exterior.

 

Fins ara, per trobar un determinat tipus de format de llibreria, havíem de viatjar a Londres o Nova York.

Més enllà de si els temps actuals estan per facilitar o no viatjar aquí i allà, ara tenim la sort de trobar a casa nostra, al carrer Diputació 249 de Barcelona, una proposta similar.

Es tracta de la llibreria Finestres, establiment d’indubtable aire britànic: des del gos basset hound del logotip fins a la decoració amb espais per llegir pensats per aportar confort i recolliment (fins i tot amb una llar de foc elèctrica). I també com en una bona llibreria internacional, aproximadament una tercera part dels llibres els podem trobar en llengües estrangeres: alemany, italià, francès i, per descomptat, anglès.

I per si no havien quedat prou clares les referències a l’ambient britànic, a Finestres tenim un espai anomenat Club Diógenes. I quina és la relació? Doncs ens hem de situar en l’època de Sherlock Holmes perquè tant l’investigador com el seu germà Mycroft anaven sovint al Club Diógenes per fugir del soroll de la ciutat i refugiar-se en un establiment on els socis podien llegir sense ser molestats perquè la seva principal regla era precisament la del silenci, i no respectar-lo podia comportar l’expulsió.

L’impulsor de la idea, l’empresari Sergi Ferrer-Salat trobava que a Barcelona faltava un espai similar, un lloc on poder seure i llegir amb el silenci requerit. I res de música de fons ni ningun element que destorbi el recolliment, tret naturalment, de converses amb autors literaris.

L’espai és considerable doncs el local ocupa una superfície de més de cinc-cents metres quadrats. Es també agradable el pati enjardinat en el que a l’aire lliure els dissabtes s’organitzaran vermuts amb actuacions musicals i performances poètiques.

Per descomptat, a Finestres hi ha presentacions però amb una autoimposició: no poden ser avorrides perquè la llibreria no vol ser una més, vol sorprendre. Exemples podrien ser el portar autors estrangers a Barcelona que les editorials no tinguis prevists, o el foment de lectures en veu alta per part dels propis autors. I encara un altre element distintiu: sota un format de pagament -també molt anglès- s’organitzaran trobades gastronòmiques exclusives d’un grup reduït d’una quinzena de clients amb l’autor.

Al mateix temps, Finestres atorga, en català i castellà, dos premis d’obra literària publicada i es bequen dos autors, també en català i castellà, per un projecte d’assaig en un aire de mecenatge que no és estrany a Ferrer-Salat que ja ho havia fet en l’àmbit de la música.

Com es veu, aquesta no és una llibreria convencional, però en tot cas, el que Finestres vol ser és un espai per llegir.

Aquest vídeo ens en dona més detalls:

El web de la llibreria és https://www.llibreriafinestres.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: