LLIBRERIA ONA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

L’entrada amb l’obra Singularitat feta amb llibres per Alícia Martín.

La llibreria destaca per la seva amplitud i disseny.

Té zona pels més petits.

Vista general.

La singularitat de la proposta com llibreria.

La llum també hi juga el seu paper.

La zona de lectura.

 

Ona és una de les llibreries amb més trajectòria de Barcelona doncs va ser fundada el 1962 per iniciativa de diverses personalitats de la vida catalana compromeses amb la recuperació de la cultura i la llengua com l’editor Jordi Úbeda o el polític i empresari Josep Espar Ticó.

El debut va ser en un cèntric local de la Gran Via per passar després a un altre al carrer Gran de Gràcia.

Però nosaltres ens referim avui a l’establiment que va obrir l’any passat al número 94 del carrer Pau Claris, a prop d’on havia estat la primera Ona.

Sí en les darreres setmanes ens referíem a llibreries recentment obertes d’espai considerable, la Byron amb 400 m2 o Finestres amb 500 que seran ampliats, aquesta nova Ona en té mil.

Certament, l’establiment sorprèn no sols pel generós espai sinó també per la seva modernitat i disseny fruit d’una inversió d’un milió i mig d’euros per part de l’empresari Josep Maria “Tatxo” Benet qui abans de ser propietari havia estat client quan la llibreria es trobava a la Gran Via.

El lema de la llibreria és tota una declaració d’intencions: una llengua, mil lectures. En efecte, el local està dedicat al llibre en català, tant originals com clàssics i no tan clàssics, traduïts d’altres idiomes.

Amb un establiment tan considerable com aquest, hi ha espais de literatura de ficció i no ficció, zona infantil i juvenil -PetitOna-, una secció de música i un espai dedicat a llibres d’artista i primeres edicions.

La intenció és convertir la llibreria en un epicentre de la cultura, en un sentit ampli, amb activitats literàries, però també amb exposicions d’art, conferències, cicles, concerts, cursos i tallers.

Així com altres llibreries que hem citat -Byron o Finestres- tenen la seva zona per llegir, Ona també hi ha pensat amb l’espai anomenat Bookeria. Es també aquest l’espai dedicat a les presentacions i els actes culturals.

Doncs ja sabem: si volem llegir algun clàssic en català, la llibreria Ona és el lloc més adequat per aconseguir-lo.

 

Montserrat Úbeda, filla de Jordi Úbeda, un dels fundadors de la primera Ona, és qui dirigeix aquesta macrollibreria.

El  web és https://onallibres.cat/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: