LLIBRES: JOËL DICKER. EL LLIBRE DELS BALTIMORE

Després de tres anys de l’èxit La veritat sobre el cas Harry Quebert, l’escriptor suís Joël Dicker torna amb El llibre dels Baltimore.

Com en la novel.la anterior, el protagonista i narrador és de nou l’escriptor Marcus Goldman, jove marcat per l’èxit com el propi Dicker. En aquesta ocasió, Goldman, membre de la modesta rama familiar de la localitat de Montclair, Nova Jersey, recorda la seva infància i juventud al costat dels seus brillants cosins, els Goldman de Baltimore, fins que arriba un esdeveniment que en la novel.la es qualifica de Drama -amb majúscula-.

En aquesta obra doncs, coneixerem dues parts de la familia Goldman: els de la ciutat de Baltimore que viuen en una luxosa mansió en un barri de l’alta societat, mentre que els de Montclaire son de classe mitja i la casa que habiten no té res a veure amb la dels de Baltimore. Com hem avançat, es produirà el Drama i vuit anys després, Marcus Goldman començarà a indagar en el passat.

Entre els records de la seva juventud reviu la fascinació que va sentir des que era un nen pels de Baltimore perquè encarnaven l’Amèrica desitjada amb vacances a Miami, col.legis elitistes… Marcus coneixia bé aquest ritme de vida perquè era invitat pels de Baltimore a passar l’estiu amb ells.Però amb el pas dels anys, la brillant pàtina d’aquests es va esvaint mentre en paral.lel el misteriós Drama es va perfilant fins al dia en que tot canviarà per sempre.

Es aquesta una novel.la exploradora, doncs es capbussa en sentiments com l’enveja i les relacions familiars i d’amistat. Per cert, sobre això últim, l’autor afirma que és més forta l’amistat que no la família.

Precisament sobre l’enveja, Dicker diu que vincula els sentiments de la família, l’amistat, els diners, les relacions en general, l’èxit, l’ambició…

Podríem dir que l’enveja és com un motor però també acabarà consumint alguns personatges, però pot resultar positiva sempre que sapiguem evitar que ens cremi, que és, en part, el que explica el llibre.

Per això, El llibre dels Baltimore és una història de rivalitats, d’amor, d’amistat i també de destins truncats, un relat que ens fa pensar que la nostra percepció dels qui ens rodegen no és sempre real.

El conjunt és un fresc de família que ens pot cautivar i emocionar perquè a fi de comptes és, sobre tot, una història de la vida.

Es suís, de Ginebra, és jove, i ja ha provocat un cicló al mercat. Ja ha sigut traduït a més de trenta (poca broma amb això). Molts aposten a que Joël Dicker serà dins de poc temps el nou Stieg Larsson. A aquest nou noi meravelles de la literatura europea, l’afició pels llibres li ve de família doncs la seva mare treballava en una llibreria i el seu pare era professor de literatura.

Ara, amb El llibre dels Baltimore ja torna a seer número 1 en vendes també al nostre país.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: