LLOCS AMB ENCANT: EL TURÓ PARK

Vista del llac.

La praderia.

Cruïlla de camins.

L’escultura de la porta principal dedicada a Pau Casals.

El parc pot oferir imatges tant bucòliques com aquesta.

El quiosc de la plaça del Teatret.

El parc ens ofereix frondositats com aquesta

o com aquesta.

La zona de jocs infantils.

Diversos matisos de verd envolten alguns camins.

Qualsevol lloc és bo per seure’s i relaxar-se, com els bancs de la zona perimetral.

El sortidor.

Alguns camins tenen un sostre d’arbres.

Parterre.

Vista lateral del llac.

Al 2012 el Turó Park va fer cent anys. El més curiós és que quan es va crear, no tenia la funció que té avui dia doncs era un parc d’atraccions (d’aquí el nom) amb muntanya russa i tot.

En aquella època, l’extensió era molt més gran que ara. Es tractava d’uns terrenys propietat de la família Bertrand- Girona cosa que explica que un dels actuals carrers perimetrals del parc es digui Josep Bertrand, carrer que, per cert, és on viu el nostre alcalde Xavier Trias.

El parc d’atraccions va funcionar fins al 1929 i quan va tancar, els propietaris del terrenys van fer un pacte amb l’Ajuntament pel qual cedien la part central dels terrenys a canvi de poder urbanitzar la resta. Aquest pacte era degut a que dotze anys abans, al 1917  la finca havia sigut inclosa en la previsió d’espais verds de Barcelona, és a dir, havia quedat afectada.

Així que, quan va tornar a obrir al 1934, tenia l’extensió i l’ús que li coneixem ara.

I el que tenim és un parc encantador que compta amb un munt d’accessos tots oberts a interessants camins. Si volem accedir per la porta principal, la de l’avinguda Pau Casals, una escultura dedicada al gran violoncel.lista ens dóna la benvinguda. L’obra és de l’escultor Apel·les Fenosa. En canvi, els jardins van ser dedicats al poeta Eduard Marquina.

Per donar un vol, podem anar pels camins de la part esquerra que desemboquen a la zona de jocs infantils i, molt a prop, trobarem dos dels llocs més atractius del parc, la praderia i l’estany.

Si ara girem cap a la dreta, veurem la plaça del Teatret en record de què durant molts anys després de la seva apertura, aquí va haver un teatre a l’aire lliure. La zona disposa, a més, d’un quiosc de begudes que invita a seure’s i gaudir de la tranquil.litat mentre assaborim un refresc.

Un dels elements que més criden l’atenció d’aquest parc és la seva vegetació que és molt variada i en algunes zones frondosa: alzines, til·lers, magnòlies, cedres del Himàlaia, diversos tipus de palmeres com la datilera, la de Canàries i fins i tot la washingtònia, llorers, un garrofer…

Totes aquestes varietats, tot un regal de la natura, més els racons paisatgístics de gran bellesa que té, fan d’aquest parc acollidor i elegant, un lloc amb encant.

Per cert, les fotografies que il.lustren aquesta ressenya provenen en la seva major part del bloc http://llibreprimer.blogspot.com.es/2008/12/tur-park.html on trobareu moltes més, igualment de gran bellesa, del Turó Park.

En aquest video podem gaudir de més imatges del parc:

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: