LLOCS AMB ENCANT: EL YANTAR DE LA RIBERA

L’entrada rústica del restaurant.

Una vegada a dins trobarem diverses sales…

… com aquesta.

Vista general d’una d’elles.

Vista des d’un altre angle.

Mereix la pena fixar-se en la decoració.

Té racons com aquest.

Vista general d’una altra sala.

Elements decoratius com els llums varien segons la sala.

La fusta juga el seu paper.

L’establiment compta amb bones certificacions.

En ple Eixample dret de Barcelona on la cuina mediterrània i els llocs moderns i minimalistes abunden, ens trobem gairebé per excepció amb un establiment on la cuina castellana -amb una estètica adient- és la protagonista. Es el restaurant El Yantar de la Ribera.

Es tracta d’un asador d’ambient elegant i rústic. Té el local entre molts dels seus mèrits, el que les taules mantenen un cert espai entre elles per preservar la intimitat dels comensals. En el pla estètic, és clàssicament castellà, aliè com ja hem dit a les vel.leïtats del disseny modern.

Per entendre l’estil refinat de l’establiment, un detall: plats com el del garrí -un dels típics del restaurant- se serveixen sencers directament a la taula on es esbocinat elegantment davant del client.

En conseqüència, aquí no trobarem com en tants restaurants a la moda, per posar uns exemples, xai desossat, garrí tallat en un quadradet perfecte, cuit al buit i acompanyar d’un puré i potser servit en un gran plat amb una ració més bé curta. No, aquí és a l’inrevés, racions potents i senzilles, i res al buit que per això el Yantar de la Ribera disposa d’uns magnífics forns de maó per cuinar a la manera d’Aranda de Duero.

Prèviament a plats tant típics i contundents com els esmentats i d’altres carns com el bou de Lleó o el lletó, ja haurem tastat entrants com un bon pernil, bolets, xoriço de Burgos, pebrots rostits…

Per descomptat que una bona oferta culinària ha d’anar acompanyada d’un carta de vins a l’alçada, i dins d’aquesta línia la denominació d’origen Ribera de Duero té naturalment una àmplia representació.

I no ens podem oblidar de les postres: arròs amb llet, llet fregida, formatge de Pàramo, i compte amb el milfulles d’Aranda que ve de la prestigiosa pastisseria Tudanca de Burgos.

Per tot això el Yantar de la Ribera és tota una festa gustativa i un lloc del que no se surt amb gana. Què més es pot demanar?

El seu web és: http://elyantardelaribera.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: