LLOCS AMB ENCANT: Jardins de mossèn cinto verdaguer

Resultado de imagen de jardins de mossèn cinto verdaguer

L’escut a peu d’escales.

Vista general.

Pont sobre l’estany.

Vista general de l’estany.

Resultado de imagen de jardins de mossèn cinto verdaguer

Aigua i verdor, una combinació perfecta per aquests jardins.

Llac.

La Maternitat, de Sebastià Badia.

La noia dels lliris, de Ramon Sabí.

Un dels pulmons de Barcelona és la muntanya de Montjuïc. A més, és aquest un lloc amb un munt de llocs ben diferents on natura i esbarjo es donen la mà.

Té aquesta muntanya variats jardins. Un dels més atractius, no sols de Montjuïc sinó també de Barcelona, son els dedicats a Mossèn Cinto Verdaguer.

Pròxims al funicular, es troben en una zona on hi ha d’altres jardins dedicats a poetes, com és el cas del veí de Joan Brossa.

L’espai és ampli doncs té més de quatre hectàrees situades en un lloc que antigament era una pedrera, com van haver-hi tantes en aquesta muntanya.

Els jardins van ser dissenyats pel prolífic arquitecte i paisatgista figuerenc Joaquim Maria Casamor, que va ser especialment actiu a Montjuïc en una època en la que es va tendir a eradicar el barraquisme a la zona.

Els jardins es van inaugurar l’any 1970 i estan especialitzats en plantes aquàtiques disposades en una superfície de prop de 3.000 metres quadrats de parterres. Hi destaquen el lliri, la tulipa, el jacint, el narcís, la dàlia i la canya d’Indies, entre d’altres.

També hi trobarem diverses espècies d’arbres com l’eucaliptus, el salze , el cedre de l’Himalaia, la magnòlia, el xiprer, el pollancre…

Encara que Montjuïc ja té un jardí específicament botànic, com es veu, la botànica hi és a molts més llocs i els que siguin aficionats s’ho passaran bé. També s’ho passaran bé aquells que simplement vagin a caminar i gaudir d’un molt agradable espai natural.

La verdor combinada amb la presència de zones d’aigua, i també el seu variat cromatisme que va canviant segons l’època de l’any, fan dels Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer, un dels més atractius de la ciutat.

Per cert, també el aficionats a l’escultura trobaran motius per anar-hi perquè als jardins hi ha diverses peces com la Maternitat de Sebastià Badía -escultor de Caldes de Montbuí deixeble del polifacètic Manolo Hugué-, o La noia dels lliris, de Ramón Sabí, alumne de Frederic Marès.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: