LLOCS AMB ENCANT: LE QUATTRO STAGIONI

img_4075

La font del jardí.

img_4041

Aquest jardí interior és molt adequat per les nits d’estiu.

img_4068

Vista general.

IMG_2928

Part coberta.

img_3007

Vista de l’altell.

img_2949

Sala principal.

img_2937

Sala principal des d’un altre angle.

IMG_2990

Part superior.

IMG_2969

La decoració fa d’els llocs interiors també un espai molt agradable.

A la part alta de Barcelona, al carrer Dr. Roux nº 37 trobem un dels restaurants italians clàssics de la ciutat, el Le Quattro Stagioni.

La primera cosa que crida l’atenció és la seva imatge: una torre d’un parell de pisos. I a l’interior, un munt d’espais: diversos menjadors, salons privats i un molt atractiu jardí interior que no cal dir que és especialment buscat a les nits d’estiu, encara que a l’hivern amb les estufes tampoc no s’està gens malament. Aquest jardí té unes piques d’aigua decorades amb bonics arranjaments florals.

O sigui que ja es veu que amb aquesta diversitat d’espais, pot cobrir necessitats ben diverses: des de sopars íntims fins a menjars de grup.

Si l’entorn és doncs molt apropiat, el producte que s’hi serveix no desmereix en absolut, al contrari, perquè trobem una bona oferta de cuina creativa i de mercat que utilitza productes frescos de temporada. I és això el que explica el nom del restaurant; potser algú havia pensat que en ser cuina italiana Le Quattro Stagioni feia una picada d’ullet a Vivaldi. Doncs no, la clau del nom la trobem en els menjars que s’hi ofereixen adaptant-los a cada estació de l’any per així poder oferir més qualitat.

El que pot estranyar, i de fet hi ha gent que es sorprèn quan ho sap, és que la ciunera d’uns dels millors restaurants italians de Barcelona és catalana.

En efecte, quan la Susana Passolas amb només vuit anys ja deia que volia ser cuinera, segurament no podia imaginar en aquell moment que acabaria formant-se com una gran professional en els millors restaurants de la península d’Itàlia.

I quan va tornar a la Barcelona que la va veure néixer, ho va tenir clar: va utilitzar la casa del barri de Tres Torres que ja era un restaurant, per transformar-lo en el que és ara. D’això ja fa més de vint anys.

De manera que això és el que trobem, bona cuina regional italiana a base de antipasti, pizzetas, fettucine, risotti, raviolis, carns, peix… (la carta és amplia) i també focaccia amb tomàquets de Sicilia, un d’aquells plats que si el fas bé, no es pot pensar altra cosa que ets italià. Doncs això és el que fa la Susana Passolas, com si fos italiana de tota la vida.

Per acompanyar el menjar, el restaurant disposa també d’una bona carta de vins on, esclar, no poden faltar les grappas italianes.

Per l’oferta culinària i el context en el que s’ofereix (la terrassa, bona decoració…) fan de Le Quattro Stagioni una alternativa molt acollidora. A més, un sopar al jardí pot resultar molt romàntic (encara que hi ha espais interiors que també ho son) amb l’agradable so de la font com a fons.

El seu web és: http://www.4stagioni.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: