LLOCS AMB ENCANT: MARTIN CASOLA THE SHOP

1 the shop deu i deu

Vista general de Matin Casola The Shop.

2 the shop deu i deu

L’entrada del carrer Enric Granados.

3 the shop deu i deu

Marcs, mobiliari, interiorisme…

… un munt d’objectes per donar un caliu especial a una casa.

4 the shop deu i deu

Hi ha alguns objectes realment curiosos amb un molt bon disseny.

Des de fa uns anys s’utilitza molt la paraula sinergia. En realitat la sinergia s’utilitza des de fa ja molt temps. Al carrer Enric Granados 32 en tenim un exemple: Martin Casola – The Shop. Dos línies de negoci en un.

Son dos empresaris, Manel Martín i Anna Profitós que van decidir fer una aliança per sumar forces. Ell és el propietari d’una casa de marcs fundada fa més de cent anys, el 1910. Ella és interiorista amb estudi i tenda: Deu i Deu.

Es tracta d’una bona confluència d’interessos. Mentre Manel Martín buscava donar sortida a un espai que amb el temps s’havia fet gran, Anna Profitós tenia la idea d’obrir una nova tenda a l’Eixample.

No semblava d’entrada que els dos negocis tinguessin molt a veure però en realitat sí tenen un punt un comú molt important: aportar bellesa i elegància a les cases dels seus clients, ell emmarcant quadres i ella seleccionant mobles i objectes per donar un caliu especial a les cases.

En el cas de Manel Martin, ja hem vist que el negoci ve lluny. La major part del segle XX va estar a la Rambla Catalunya i va ser al 1997 quan es va traslladar a la ubicació actual.

Manel Martin Casola és net del fundador i continua oferint marcs i motllures a més de pintures i tot tipus de làmines i obres des de modernes fins a clàssiques. Els marcs els talla ell mateix. Per aquest negoci familiar han passat importantíssims noms del món de la pintura

Per cert, Manel Martin de jove tocava la bateria, activitat musical que va deixar quan es va casar. No obstant encara conserva una que guarda no a casa sinó al local d’Enric Granados, de manera que ningú s’estranyi si passejant per aquest carrer escolta el so d’aquest instrument perquè en Manel dedica uns minuts al dia a tocar-lo de manera que si coincidim amb el quart d’hora que hi dedica, fins i tot ens poden rebre a la tenda a ritme de bateria.

Així que ja sabem: al número 32 d’Enric Granados tenim una tenda amb encant on trobarem disseny, mobiliari, quadres i marcs fets a mà, i fins i tot música en directe. Amb aquesta amalgama semblaria una tenda novaiorquesa però aquí no ens trobem a, per exemple, Woody Allen tocant el clarinet, sinó a Manel Martin tocant la bateria.

Manel Martín en plena interpretació musical.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: