LLOCS AMB ENCANT: TRAMONTI 1980

L’entrada del restaurant Tramonti 1980.

Vista de l’interior.

Con es veu, la decoració de les parets juga el seu paper.

Tramonti 1980

Els quadres hi destaquen.

Tramonti 1980

També hi ha referències esportives.

Vista des d’un altre angle.

Tramonti 1980 detalle caja antigua

Atenció a aquesta curiosa caixa.

Tramonti 1980

Les taules no son informals sino elegants.

Tramonti 1980 vista entrada y barra

El restaurant té un altell.

Tramonti 1980

Vista des de l’altell.

Avui parlem d’un restaurant italià que ja fa més de tres dècades que està amb nosaltres: és el Tramonti 1980.

No cal dir que després de tant de temps és un referent de la cuina italiana a Barcelona.

Els fundadors, els germans Lombardo, Franco i Giuliano, van a arribar a la nostra ciutat a començament dels anys setanta. Els dos podien aportar experiència en el món de la restauració, Franco en creuers i Giuliano a terra ferma treballant de maitre. Els dos van decidir instal.lar-se a Barcelona i quan el negoci es va consolidar, es va afegir Ana, la seva germana.

No es van complicar en quant al tema de com havien de batejar el local: Tramonti és la localitat d’on son els germans Lombardo i 1980, òbviament, és l’any en el que van inaugurar el negoci.

La seva ubicació és bona, al número 501 de la Diagonal, una mica més amunt de Francesc Masià, una zona elegant.

Estèticament el restaurant destaca per la seva divertida i original decoració que li dóna un ambient agradable i acollidor on es cita gent de tot tipus: barcelonins que molts d’ells s’han fet clients fidels del restaurant, per suposat també italians, gent d’altres nacionalitats i personatges coneguts que saben de la solera de l’establiment.

En quant a la cuina, aquí es creen delicioses receptes italianes partint de plats senzills i evidentment mediterranis, que s’inspiren en la terra natal dels Lombardo barrejant sabors de mar i muntanya, cosa que els permet poder oferir especialitats del nord-oest del país. Son receptes amb història, plats que es podrien dir de tota la vida però amb tocs actuals.

Amanida de rúcula amb pera i parmesà, tagliatelle amb pernil i setes, tagliatta de filet amb oli balsàmic de Mòdena o tiramisús, son a títol d’exemple, alguns dels plats que es poden trobar.

No cal dir que tots aquests plats son regats amb bons vins italians i grappas.

Tramonti 1980 passa per ser un dels millors restaurants italians de Barcelona, un trosset de la Liguria a la nostra ciutat . Més de tres dècades els avalen i això en una ciutat com la nostra on hi ha tanta cuina italiana, en alguns casos sustentada per cadenes internacionals, és tota una garantia.

El seu web és: http://www.tramonti1980.com/hist.html

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: