LOCATELLI. CONCERTO GROSSO EN RE MAJOR, OPUS 1

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El violinista italià Pietro Antonio Locatelli (1695 – 1764) va ser un nen prodigi.

Degut al seu evident do per la música, va ser enviat des de Bèrgam d’on era fins a Roma perquè allí estudiés amb Arcangelo Corelli, un dels grans músics italians del barroc.

A partir del 1717 el van començar a cridar per interpretar obres a l’Església de Sant Llorenç de Damas. El 1715 ja va ser nomenat mestre de capella i dos anys després va viatjar a Munic i després a Berlín, per instal.lar-se definitivament a Amsterdam on es va dedicar gairebé en exclusiva a l’ensenyament deixant de banda els concerts.

El 1731 va obtenir la cèdula que el permetia imprimir la seva obra, que era sobre tot per violí.

Entre les realitzacions més destacades es troba Arte del violino, opus 3, una col.lecció de dotze concerts per violí, i també els concerti grossi.

D’aquests últims ens fixem en el Concerto grosso en Re major, opus 1, i concretament en el IV moviment, l’Allegro. L’interpreta l’orquestra txeca de música de cambra Barocco sempre giovane.

 

Pietro Antonio Locatelli, virtuós del violí i compositor, se l’ha considerat com el Paganini del segle XVIII.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: