LUDOVICO EINAUDI. RUN

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ludovico Einaudi

 

Avui parlem d’un pianista i compositor torinès que s’ha fet famós per les seves melodioses composicions. Es Ludovico Einaudi.

Es un dels músics clàssics contemporanis de més fama, circumstància que és deguda a que no sols compon una música agradable sinó que a més és assequible per tots els públics, no sols pels seguidors de la música clàssica. Això explica la quantitat de discs que porta venuts i que és sol.licitat per fer concerts per tot el planeta.

L’interès pel món relacionat amb la cultura li ve de família. El seu pare, Giulio Einaudi, era editor i escriptor, i la seva mare tocava el piano, de fet va ser la primera professora que va tenir.

Al 1987, amb vint-i-set anys, es va diplomar en composició al Conservatori de Música Giuseppe Verdi de Milà. Però mentre assistia al conservatori ja anava buscant un llenguatge musical més lliure i personal que el que havia desenvolupat fins aleshores, més tradicional. Aquest llenguatge el va aplicar a treballs per dansa, multimèdia i també pel piano.

La música que fa és ambiental, sovint introspectiva i se l’ha classificat com minimalista (el minimalisme es refereix a qualsevol cosa que hagi sigut reduïda a allò que és essencial, despullada d’elements sobrants, és una tendència a reduir fins i tot allò que és essencial).

Einaudi és molt prolífic, ha compost música per orquestra, cinema, televisió, música de cambra i teatre. Porta ja setze àlbums editats.

Avui ens fixem en el que va ser el seu tretzè àlbum, In a time lapse, editat el 2013, i més concretament en el quart tall del disc, una peça que porta per títol Run (Corre).

Es la que podem escoltar al vídeo que va acompanyada d’esplèndides imatges.

 

Ludovico Einaudi és un pianista clàssic que amb la seva manera de fer ha arribat fins i tot a gent que no està interessada en la música clàssica.

El seu web és:  http://www.ludovicoeinaudi.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: