LUO LI RONG

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Personatge femení amb flauta.

Vista lateral.

La detallista feina feta amb la roba al vent.

La mirada també està treballada.

 

Cada vegada s’està internacionalitzant més l’obra d’una escura xinesa fins ara no massa coneguda, Luo Li Rong.

La seva producció està centrada pràcticament en les dones, figures femenines que realitza a mida natural treballades en bronze. Un altre element distintiu és la sensació de moviment de les seves obres.

Es va interessar per l’escultura sent molt jove i va estudiar art a l’Acadèmia de Belles Arts de Pequin. Després va continuar aprenent sota la tutela de Wang Du, un dels escultors xinesos més internacionals. Posteriorment, Rong es va capbussar en tècniques d’escultura figurativa utilitzades pels artistes europeus dels períodes renaixentista i barroc. Aquesta inspiració clàssica es reflecteix en la seva obra.

Les dones que representa tenen posats elegants i cossos estilitzats acaronats pel vent: els cabells i la roba semblen ser bressats per la brisa i a vegades per alguna cosa més que la brisa, cosa que ajuda a crear la sensació de moviment. Per això les seves representacions estan molt lluny de ser simples estàtues.

Però mentre la representació de la figura és clarament realista, afegeix elements que donen un toc fantàstic a l’obra, com per exemple que alguna figura estigui sostenint una bona gota de pluja sobre la mà o estigui dormint sobre un núvol.

Aquestes característiques es donen en l’escultura de l’encapçalament que ens serveix d’exemple de l’obra de Rong: una dona jove d’aire clàssic –alguna deessa?- té a la mà una flauta, el so de la qual segons les llegendes de l’antiga Grècia tenien el poder d’encisar a tots aquells que l’escoltaven. la figura, com podem veure, es tocada pel vent, cosa que Luo li Rong aprofita per fer una magnífic treball als cabells i roba.

 

 

L’artista xinesa Luo Li Rong, l’escultora de les dones, al costat de l’obra.

Actualment, Rong viu i treballa a Brussel.les.

El seu web és http://luolirong.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: