LUTHER GERLACH

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Mirall aquàtic.

El bosc encantat.

Orquídia.

Llum de lluna.

Amelie i l’ocell.

La catedral natural de Casitas Pass.

Curvatures.

 Herba i cards.

Homenatge  a Rodin.

 

Parlem d’un fotògraf de Blayne, Minnesota, de descendència alemanya, Luther Gerlach.

Va descobrir aviat la seva afició per la fotografia. Sent molt jove acompanyava el seu pare, antropòleg, en els seus viatges d’investigació pel món. En aquests viatges, el pare no solament prenia notes sinó que feia fotos i i el jove Luther hi col.laborava.

Amb el temps, Gerlach es va convertir en tot un estudiós dels diversos processos fotogràfics centrat-se especialment en els primers cinquanta anys de la fotografia.

No és casual doncs que les seves imatges, moltes d’elles d’una evident estructura poètica, tinguin una textura i un color que recorden absolutament el tipus de foto que hem pogut veure en aquest mateix blog quan hem parlat de fotògrafs pioners. Només cal veure les fotografies que encapçalen aquesta ressenya.

Per la mateixa raó, tampoc és casual que Gerlach disposi i utilitzi una àmplia col.lecció de càmeres i lents antigues per fer la seva feina.

No solament és un fotògraf “de camp” com hem vist molts a La Bellesa, sinó que també és un docent perquè porta fetes més de dos-centes conferències i tallers sobre el seu tema predilecte: la història de la fotografia. Per cert, per dur a terme alguns d’aquests tallers s’ajuda d’un autobús personalitzat que té i que el porta ple de lents i càmeres de diferents èpoques; els seus tallers son tota una performance.

Com a historial, podem dir que ha aparegut diverses vegades en el programa “Meet the Artist” al Carnegie Museum, ha donat conferències i classes a l’Art Center de Pasadena, Califòrnia i al Books Institute of Photography. També va ser el principal orador del Photo Arts Santa Fe el 2003 i va ser invitat com artista destacat a l’Alternative Photographic International Symposium a Santa Fe el 2009.

No cal dir que el seu treball ha sigut publicat en nombroses revistes entre les que podem citar View Camera, American Photographer, Shutterbug i Architectural Digest.

També ha celebrat exposicions internacionals i la seva obra forma part de col.leccions de museus públics i privats com els Michael Wilson Center of Photography, Denver Museum of Art , J. Paul Getty Museum, Prague National Museum, Santa Barbara Museum of Art, Minnesota Institute of Art, Schacknow Museum of Fine Arts i LACMA.

Una curiositat final: Gerlach és el consultor principal per al film que representa la vida i la feina del fotògraf Eadweard Muybrigde, un projecte cinematogràfic liderat per Gary Oldman.

 

Aquí tenim a Luther Gerlach rodejat dels utensilis que més s’estima.

El seu web és https://www.luthergerlach.net/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: