MAGALÍ SARE. VOU-VERI-VOU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –


 

Parlem d’una artista d’aquelles que podem qualificar d’emergents. Es tracta de la barcelonina Magalí Sare.

Però no és una nou vinguda perquè tot i la seva joventut ja porta una quants anys en el món de la música.

Ha format part del món del cant coral una bona part de la seva vida. Va obtenir el grau professional de flauta i cant líric al Conservatori de Sabadell, obtenint el Premi d’Honor en finalitzar els estudis. Va complementar-los amb sis anys de percussió clàssica i moderna i lliçons de piano. Va cursar dos anys del grau superior de flauta clàssica. L’any 2017 es va graduar al Conservatori del Liceu en l’especialitat de cant de jazz obtenint el premi extraordinari a la millor trajectòria dins del Departament de Jazz.

Televisivament va ser coneguda per ser la cantant de Quartet Mèlt, el grup guanyador de l’edició de l’any 2015 del programa Oh Happy Day de TV3.

Va estar algun temps amb un peu en la música clàssica i un altre en la moderna fins que va fer un salt cap al jazz i va començar a compondre les seves pròpies cançons. El 2018 va publicar el seu primer disc Cançons d’amor i dimonis en el que oferia un repertori de temes propis (música i lletra). També l’hem escoltada posant veu al disc Estómac de Clara Peya.

Al mateix temps també actua amb dos duets, un amb el contrabaixista Manel Fortià i l’altre amb el guitarrista Sebastià Gris i ha col.laborat en discs de Toni Xuclà.

Amb Sebastià Gris aquest any 2020 ha publicat A boy & a girl, un disc experimental on vesteix d’electrònica la música de cambra del segle XX i cançó mallorquina juntament amb el productor David Soler.

Una de les peces és la que escoltem al vídeo, Vou, veri, vou (també coneguda amb el nom del primer vers: Horabaixa post es sol), una cançó de bressol de l’any 1887 escrita pel mestre i músic de Felanitx, Mallorca, Honorat Noguera Aulí (1822 – 1890). Es una peça popular que es interpretada en diferents festivals de l’Illa. Encara que normalment s’interpreta a capella, en la versió que escoltem Magalí Sare es fa acompanyar per guitarra i violí i ens demostra la ductilitat i capacitat de modulació de la seva veu.

Sare canta:

 

Horabaixa, post el sol,
plorinyava l’infantó.
No ploreu, angelet, no,
que ta mareta no ho vol.

Noninó, noninó,
una engronsadeta
pes nin petitó.

Tot el cel llampega i plou,
amor meu, dorm fins demà;
ta mareta vetllarà
cantant es vou-verivou.

Noninó, noninó,
una engronsadeta
pes nin petitó.

Noninó, noninó,
una engronsadeta
pes nin petitó.

 

La barcelonina Magalí Sare, sempre amb propostes interessants, és una cantant d’aquelles que no fa molt soroll però que cal seguir.

El seu web és https://www.magalisare.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: