MAGÍ PUIG A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

The thin ice.

Bàsics.

Big fragil black.

Animas.

545.

Carabelas.

 

La llanterna màgica.

Infinit.

Amgam.

Codi de barres.

 

Avui parlem d’un pintor lleidatà, concretament de la localitat de Palou.

Es tracta de Magí Puig, artista que compta amb una sòlida formació doncs es llicenciat en Belles Arts per la Universitat Sant Jordi de Barcelona i va ampliar estudis a la Winchester School of Arts del Regne Unit.

Aquests dies tenim l’oportunitat de veure la seva obra més recent a la Sala Parés. Puig té una relació especial amb la galeria perquè aquí l’any 1992 se li va lliurar el Primer Premi de Pintura Jove i no cal dir que des d’aleshores la Sala Parés no ha perdut ocasió per exposar les seves obres.

Els temes que toca el lleidatà estan inspirats en alguns dels seus viatges i en escenes de la vida quotidiana. Així, representa aspectes extrets de paisatges de llocs que ha visitat i també mostra figures a la platja, al mercat o imatges de circ on apareixen espais de cel, sorra o aigua pintats de manera uniforme i plana. Algunes vegades crea un cert efecte de zoom per aproximar-se a les figures i als objectes representats, i compon escenes des de picats i contrapicats (com si veiés l’escena des de dalt o, al contrari, de baix a dalt) que creen atractives perspectives.

La intensitat de la llum és una característica gairebé constant en la seva obra de colors potents. Realitza imatges suggerint contrallums que canvien els colors i creen uns fons densos i al mateix temps translúcids. Sovint, la llum i l’aigua es fonen en una atmosfera densa i brillant, com si fos calitja. De vegades, els efectes lluminosos apareixen en primer pla, creant una distància.

En alguns dels seus quadres representa figures femenines que pinta immerses en una certa solitud, idealitzades, banyades en una llum meridional. Últimament, també adquireixen protagonisme els nens, que retrata en escenes d’intimitat familiar, dormint, saltant o jugant amb la tablet . En aquests quadres, Magí Puig capta instants i moviments molt precisos per congelar en el temps.

A part de la Sala Parés, Puig també ha exposat en galeries i fires d’art de Madrid, Londres, París, Ginebra, Nova York, Toronto i Montpeller. No cal dir que la seva obra és apreciada per nombrosos col·leccionistes.

Tenim l’oportunitat de veure aquesta mostra a la galeria del número 5 del carrer Petritxol fins al 6 de març.

 

 

L’artista de Palou Magí Puig. Actualment viu i treballa a Tàrrega.

El seu web és http://www.magipuig.es/ca/menu.html

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: