MAIKE VENZL

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Nocturn.

Sota la creu.

Perspectiva.

Difuminats.

Superposició.

Descans.

Contrallum.

Llums nocturnes.

Cap a l’infinit.

 

Maike Venzl és una fotògrafa alemanya que va començar molt jove fent fotografies: quan només tenia nou anys ja estava prenent imatges de qualsevol lloc: vacances, cavalls…

Però professionalment va començar el 2005 amb una càmera Adox Golf, d’aquelles que es fabricaven en els anys cinquanta.

Aviat va aprendre de manera autodidacta a desenvolupar pel.lícules en blanc i negre i a hores d’ara encara li agrada fer el procés de manera manual.

Es focalitza en la vida urbana buscant imatges que tinguin una càrrega emocional i sovint és la ciutat de Paris i especialment el barri de Montmartre, la seva font d’inspiració.

Les seves imatges son en blanc i negre perquè considera que així tenen una capacitat evocadora molt més intensa doncs troba que el color distreu massa d’allò que realment esta succeint en l’escena retratada.

La captació d’imatges per ella es produeix de dues maneres: algunes vegades és la pròpia escena la que se li apareix, és qüestió d’agafar la càmera i disparar ràpid. Però a vegades veu llocs interessant com per exemple un pas zebra, i allà s’hi està esperant que algú interessant travessi el carrer o es produeixi una situació atractiva doncs alguna cosa, finalment, acaba passant.

Es per això que no fotografia llocs buits, fins i tot quan està rodejada de una bonica arquitectura: ha d’haver-hi vida.

En la seva fotografia de carrer recull interaccions amb la gent o un simple detall, però sempre vol que en la imatge passi alguna cosa, ni que sigui un gat en una cantonada o vianants que apareguin sobre un fons preferiblement borrós o enfosquit que resulta més evocador.

 

 

En l’actualitat, Maike Venzl ha fet un punt i a part dedicant-se a altres activitats no vinculades amb la fotografia. Esperem que aviat pugui tornar a dedicar-s’hi perquè el seu talent és innegable.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: