MARCOS CÁRDENAS A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El sorral.

Xocolata.

Tikki.

Sol d’hivern.

Una visita inesperada.

Neriu Oleander.

Embarcador.

Reflex.

Dia de turisme.

A través de la finestra.

 

Les pintures que veiem son de l’artista figuratiu Marcos Cárdenas.

Aquest pintor barceloní es va llicenciar en Belles Arts i quan va guanya el Premi de Pintura Jove de la Sala Parés, la galeria no el va deixar escapar i des d’aleshores hi exposa regularment.

La seva pintura realista està protagonitzada per persones, fragments de natura, arquitectura i d’altres elements que ens resulten familiars perquè son situacions del tot quotidianes.

Per això, les imatges que pinta son un reflex de la seva experiència: llocs que visita o ha visitat, figures, objectes casolans, interiors, plantes que l’atreuen, formes arquitectòniques… poden ser imatges que per habituals poden passar fins i tot desapercebudes però que amb els seus pinzells les transforma en quelcom suggeridor perquè sovint ens transmeten silenci i serenor.

La llum juga un paper important en la seva obra així com els colors que reflecteixen la realitat d’una manera molt natural. Una altra qualitat és la pinzellada, tan subtil que gairebé és imperceptible. Així, el conjunt transmet tal sensació de realitat que a vegades es té la sensació d’estar davant d’una fotografia i no d’una pintura.

Un altre element que el defineix és com dibuixa les figures: son personatges normalment abstrets, és com si els hagués atrapat en un moment donat a l’atzar i això encara ajuda a donar més sensació de realitat, de “fotografia”.

Marcos Cárdenas exposa no solament a Barcelona sinó a diverses ciutats del país i també en importants places internacionals perquè la seva obra ha sigut vista a països com Estats Units, Suïssa, França o Anglaterra.

Ara tenim la oportunitat de veure un bon recull de les seves obres més recents a la Sala Parés -Petritxol nº 5-.

Fins al 29 de maig.

El web de Marcos Cárdenas és  https://marcoscardenas.jimdo.com/

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: