MARCOS PALAZZI A LA SALA PARÉS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Música de passeig.

La taula de Klimt.

El gos de Nesodden.

Tripadvisor.

Esperant.

Arbre narcolèpsia.

 

Marcos Palazzi és un pintor figuratiu molt eclèctic perquè ens deixa pintures que poden tenir un aire a Hopper, d’altres suggereixen un cert toc impressionista, algunes pop, i altres semblen una vinyeta.

De manera que aquest pintor barceloní té diversos trets per representar escenes que són quotidianes i insòlites.

S’ha de dir que encara que aquesta quotidianitat podria suggerir quadres de temàtica avorrida, ans al contrari, el que ens ofereix l’artista són escenes iròniques i algunes, per l’atmosfera creada, fins i tot es podrien qualificar de fascinants. Algunes imatges són alegrement vitalistes.

Pinta allò que l’atrau, i el que l’atrau és allò que l’envolta. Per això els seus personatges apareixen en situacions habituals: al transport públic, a la cuina de casa, viatjant… i aquesta proximitat s’acaba traduint en què representa a molts coneguts seus, gent del barri que li serveixen com models. Així que, no solament veïns, sinó també la seva dona, els fills o els animals de companyia poden ser els protagonistes de les seves pintures, i en algunes ocasions, ell mateix.

La base dels seus quadres és un dibuix, amb llapis de grafit i fet molt minuciosament, que sovint es deixa veure en alguns espais del quadre final. A continuació, hi aplica la pintura a l’oli amb una gamma sòbria però càlida de colors, especialment els grocs, taronges i verds. Té un interès especial per la llum; sobretot per la il·luminació artificial, que dirigeix cap a determinades zones dels seus quadres; són composicions molt ben treballades.

Ja fa tres dècades que Palazzi exposa i no solament a Catalunya sinó a la resta de l’estat, així com també a països com Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Suïssa i Estats Units.

Ara podem veure la seva producció més recent a la barcelonina Sala Parés. Una bona oportunitat per gaudir de la seva pintura de subtil ironia i de personatges que són antiherois.

Fins al 5 de febrer.

El web de la galeria és https://salapares.com/ca/

 

El pintor barceloní Marcos Palazzi.

El seu instagram és https://www.instagram.com/marcospalazzi/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: