MARÍA JOSÉ COLLANTES. TRIBUT A TOTS ELS EMIGRANTS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

María José Collantes. Tribut a tots els emigrants.

El nom de la pastera.

Detall del paisatge marí.

 

María José Collantes és una pintora experimental i inquieta.

Ja des de molt jove pintava a l’oli i pastel i durant tres anys va estar assistint a classes, però la seva formació va ser bàsicament autodidacta i encara actualment està mirant de dominar tècniques diferents. De fet, treballa indistintament els estils abstracte i hiperrealista, amb el color com un element destacat.

L’abstracte li permet jugar amb textures, barreges de colors, combinació de capes que proporcionin diferents interpretacions… però el quadre que aquí veiem no va per aquí.

El seu títol és Tribut a tots els emigrants. Representa una pastera plena de roses embarrancada en una platja amb un detall important: algunes roses han caigut al mar.

I per què roses? Doncs perquè com bé sabem, especialment a Catalunya, és un dels símbols de Sant Jordi, un senyal d’amor, i com que aquesta pintora cubellenca entén que les persones que marxen dels seus països ho fan, entre altres raons, per amor a les seves famílies per millorar la seva situació, ho va tenir clar: les roses havien de ser la representació i les protagonistes.

De manera que aquesta és una obra que busca impactar a primer cop d’ull i, sobre tot, que inciti a la reflexió.

Un altre detall simbòlic és el nom de la barca: Peace (pau).

I parlant de pau, el quadre s’exposarà el proper mes d’octubre a la ciutat coreana de Geoje en el marc del festival internacional d’art per la pau que se celebra en aquella localitat asiàtica. Heus aquí una bona oportunitat per què María José Collantes es doni a conèixer internacionalment.

 

La pintora de Cubelles, María José Collantes Codina. Artista inquieta, practica diversos estils: abstracte, hiperrealista i últimament també, digital.

Es professora de pintura creativa.

El seu facebook és https://www.facebook.com/mariajose.collantescodina

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: