MARIO MANKEY. EGO ERECTUS

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Ego Erectus, per Mario Mankey.

 

Fa més de dos-mil tres-cents anys, Aristòtil afirmava que el ciutadà que no habitava dins dels límits humans “o era una bèstia irracional o era un déu”. Però no va deixar dit quins eren exactament aquests límits. Si saltem del segle IV abans de Crist fins als nostres dies, ens trobem amb un artista de Sagunt, Mario Mankey que analitza el comportament humà, les contradiccions de l’individu contemporani amb les seves ànsies i la seva limitació per arribar a tot el que vol.

Aquest artista valencià, diplomat en disseny industrial per la Universitat Jaume I, de Castelló, va començar pintant murals pels carrers fins que a partir del 2010 es va plantejar dedicar-se de manera professional a l’art i avui dia fa pintura, instal·lacions i murals.

Com dèiem, treballa sobre els comportaments humans, especialment aquells que el pertorben, els eterns contrasentits a que ens pot portar l’ambició de superació i les nostres limitacions. Artísticament ho representa en obres que poden resultar sarcàstiques i es dirigeixen a un observador divers però també pròxim amb el que vol establir un diàleg bé des d’un llenç, un mural, un còmic o una instal·lació.

Aquí en tenim un exemple: Ego Erectus, una obra del 2017.

Es tracta d’una representació de l’ego de la humanitat, i no es pot dir que no sigui contundent. Un ego excessiu té una influència significativa en el canvi climàtic, un tema que l’artista valencià ha tocat més d’una vegada. La mida de l’ego aquí representat solament pot ser imaginat per l’espectador, així com la resta del cos, però és una manera de fer un simbolisme sobre el fet de que també som incapaços de veure el nostre ego. Aquesta figura imaginària s’aguanta sobre els peus que com a suport del nostre cos està dient a l’espectador que allò que contempla és clarament humà, per molt descomunal que sigui (com l’ego).

Una obra estrident perquè con diu Mankey, la realitat que se la suggereix, ho és.

 

Mario Mankey, un artista que indaga sobre les contradiccions humanes.

Des de l’any 2013 viu a Berlin. El seu web és http://www.mariomankey.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: