MARK LANEGAN BAND. SAD LOVER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Mark Lanegan és d’Ellensburg, estat de Washington, i s’ha guanyat al llarg de la seva carrera musical una merescuda fama tant al seu país com fora.

Va ser el fundador dels Screaming Trees, un dels grups pioners en l’estil grunge. Va ser per una qüestió de proximitat doncs Ellensburg està molt a prop de Seattle, la ciutat on va néixer el grunge. No obstant, els Screaming Trees durant els onze anys que van esta gravant no van tenir l’èxit que van aconseguir altres grups com Nirvana.

Va ser durant aquell temps que Mark Lanegan va decidir iniciar la seva carrera en solitari però amb un estil més pròxim al blues que de fet és bàsicament com se’l coneix avui dia. Però compte perquè no és un blues gens clàssic sinó passat per el sedàs de diverses sonoritats.

El 2014, quan va fer cinquanta anys, va treure al mercat el seu novè àlbum que portava per títol Phantom Radio en el que ens demostra que es trobava en plena maduresa creativa. Es un bon blues equilibrat amb dosis de sons com l’electropop de sonoritats fosques, per exemple. Això desemboca en un blues diferent i potent, emotiu i expressiu.

Com mostra, una de les cançons del Phantom Radio, Sad Lover (l’amant trist):

“I watch as my sad lover dreams

Out a wave, a hurdling hurricane disaster
We’re born and the ghost follows after
I watch as my sad lover dreams

I hate when that red sun goes down
And birds are only shadows on the pavement
And they’re breaking up my heart, I can’t evade it
I hate when that red sun goes down

Alright

I hate when the red sun goes down
And birds are only shadows on the pavement
And they’re breaking up my heart, I can’t evade it
I hate when that red sun goes down

I pray for my sad lover’s dream
Out swimming novocain and laughter
And tear’s the only gift I love thereafter
I pray for my sad lover’s dream

I pray for my sad lover’s dream.”
Observo com somia el meu amant trist. Des d’una ona apareix el desastre d’un huracà que salva tots els obstacles, naixem i després només queden els fantasmes. Observo com somia el meu amant trist. Odio que es posi el sol vermell i els ocells ja només siguin ombres sobre el paviment que em trenquen el cor, no ho puc evitar, odio que es posi el sol vermell.

Odio que es posi el sol vermell i els ocells ja només siguin ombres sobre el paviment que em trenquen el cor, no ho puc evitar, odio que es posi el sol vermell. Prego pel somni del meu amant trist. De nadar entre anestèsics i riures, una llàgrima és l’únic regal que vull després. Prego pel somni del meu amant trist. Prego pel somni del meu amant trist“.

 

Mark Lanegan, un dels precursors del grunge i ara un cantant de blues molt personal.

Per saber més d’ell cliqueu aquí.

El seu web és: http://marklanegan.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: