MARTA MOREU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El somni de la musa, per Marta Moreu.

L’equilibri és un dels elements centrals de moltes de les seves obres. 

La parella de més a prop.

 

A la barcelonina Marta Moreu l’afició per l’escultura li ve de família -per influència del seu pare-  i, en conseqüència, de jove.

Als setze anys va prendre classes de disseny i pintura. Vuit anys després -era el 1985- es va llicenciar en Belles Arts en l’especialitat d’escultura a la Universitat Sant Jordi de Barcelona.

A partir d’aleshores va començar a realitzar professionalment la seva obra escultòrica encara que durant els primers anys va compaginar l’activitat artística amb la docència en la que sempre ha estat, i continua, involucrada.

Moreu ha estat residint per diferents ciutats del planeta i aquestes experiències han anat marcant la seva obra, enriquint-la. Són creacions que neixen del subconscient, oníriques, de manera que les seves figures són gairebé una expressió autobiogràfica.

Es artista figurativa, però la distorsió, el moviment, la ingravidesa i el simbolisme l’ajuden a plasmar el seu món imaginari que s’escapa de la realitat inicial per fer-se més líric.

Utilitza diversos materials com fusta, pedra o fang, però el seu preferit és el bronze per la noblesa, durabilitat i flexibilitat que té, que li permet crear formes allargades, doblegades i soldar figures en posicions d’equilibri a vegades molt complicades.

Els colors de les seves pàtines, la llargària i la textura rugosa que utilitza són essencials per donar més intensitat d’expressió a les obres, en alguns casos amb un cert dramatisme, encara que sempre sense abandonar els seu estil auster i depurat. El conjunt, fa que tot i el pes del material, les escultures donin una sensació de lleugeresa i ingravidesa.

Aquí en tenim un exemple: aquesta escultura que va fer l’any 2009 titulada El somni de la musa. En aquesta parella queda reflectit el sentit oníric i simbolista de l’obra que juga amb l’equilibri com a tema central i fins i tot el sentit de la fragilitat humana, i és també tot expressivitat i dinamisme. Per descomptat, està feta en bronze amb l’empremta dels seus dits.

Marta Moreu no solament ha exposat aquí sinó també a països com Bèlgica, França, Estats Units,  Canadà, Xina Singapur…

 

Marta Moreu ha dit que per ella és com jugar a ser déu el fer una escultura perquè és un acte de creació. Es per això que escull preferentment el bronze, perquè per la seva durabilitat resisteix millor el pas del temps i així ella, a través de la seva obra, aspira a viure, d’alguna manera, al llarg dels segles.

El seu web és https://martamoreu.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: