MARTA SOLSONA. LITERATURA

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Literatura, per Marta Solsona.

Vista frontal.

Vista lateral.

 

Més d’una vegada hem parlat en aquest blog de l’escultura de carrer, d’obres que hem vist passejant, pels carrers o per algun jardí, que ens han acabat resultant familiars i no hem sabut qui era el seu autor.

En el cas de l’escultura que avui mostrem, són els veïns de Santa Coloma de Gramanet als que els ha de resultar familiar.

I, qui és l’autora? Doncs Marta Solsona, una barcelonina que no anava per escultora però que un dia va decidir deixar-ho tot per dedicar-se al món de l’art.

Com acostuma a passar en aquests casos, ja de petita demostrava interès per les arts en general, però a vegades els camins que se segueixen no són els més vocacionals. Així, la seva família li va aconsellar que estudiés Magisteri i això és el que va fer. En acabar, va exercir com a mestra durant dos anys en el Col·legi de Les Esclaves del Sagrat Cor de Barcelona.

Quan tenia vint-i-nou anys es va dedicar a un registre professional totalment diferent: directora comercial en una multinacional americana. Però aquesta carrera empresarial va acabar a causa de l’estrès (el nivell d’exigència és molt alt quan portes un equip de set-centes persones), així que va decidir donar el tomb definitiu a la seva vida tornant a les arrels: obté el Certificat d’Estudis de Dibuix, Composició i Pintura a l’Escola de la Diputació de Barcelona; estudia a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona l’especialitat i Doctorat de “Tècniques Escultòriques” i assisteix diàriament a classes particulars d’Escultura. Finalment, obté el Certificat d’estudis sobre “Escultures Internes i Tècniques Escultòriques” en l’Espace Philimon de París.

El resultat de tot plegat és un estil escultòric en el que Solsona busca anteposar als valors de una societat materialista i consumista, d’altres vinculats amb la pau, el diàleg i el respecte. I l’art, com via d’alliberament de sentiments i pensaments és un bon vehicle per transmetre aquests valors. Així, l’obra que veiem ja té un títol prou eloqüent: Literatura.

És una obra en bronze, de caire realista i aspecte dolç i seré  que recrea un dona asseguda llegint un llibre. I no és casual perquè l’obra està instal·lada des de l’any 2007 a la plaça Montserrat Roig de Santa Coloma, en homenatge a aquesta escriptora, i dedicada en general, a l’estreta vinculació entre les dones i la literatura.

No cal dir que l’escultura, sense artificis ni anècdotes, transmet allò que Marta Solsona vol: mostrar una part positiva de la vida.

 

Marta Solsona es va iniciar en l’escultura als 50 anys i és un exemple de que mai és tard per començar.

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: