MATT WEBER

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

El petó de la mitjanit.

Encenent una cigarreta. 

Dividits.

Doble X a Harlem.

El viatger solitari.

Llac de Central Park.

Mare i fills al metro de Broadway.

 

El nord-americà Matt Weber ha fotografiat Nova York durant més de trenta anys amb imatges preses en blanc i negre, encara que aquests últims anys també està utilitzant el color.

Weber ha vist de tot: violència, manca d’habitatge… però també gent que s’enamora i parelles que mostren el seu afecte en moments a vegades públics i a vegades no tant: la quotidianitat, en general, novaiorquesa que dona a la ciutat el seu caràcter.

Va començar a fotografiar el 1978 quan treballava com taxista. Els torns nocturns el portaven a barris nous on podia observar tot tipus d’escenes. Així que es va comprar una Canon, va aprendre a revelar a casa i la ciutat es va convertir en el seu camp de caça d’imatges.

En els primers treballs en blanc i negre es va centrar en el vells bars amb rètols de neó i edificis en ruïnes de Harlem, parts del sistema de metro i Coney Island. Després va ampliar la seva àrea de treball.

Molts d’aquests paisatges urbans es van convertir en imatges icòniques o servien de teló de fons a altres paisatges, els humans.

Mai ha preparat una foto ni ha demanat permís a la gent per fotografiar-los. Però no li agrada prendre imatges amb la càmera al maluc perquè no li permet controlar la composició, així que quan veu un moment que vol capturar, ho intenta.

Sempre busca, si li és possible, captar l’emoció. En fotografies en las que plasma una baralla de carrer, resulta cru, però també ens ofereix l’altra cara de la moneda urbana: una parella besant-se al metro o sota la llum del carrer.

 

De taxista a fotògraf. Aquí tenim a Matt Weber, càmera en mà.

El seu web és http://mattweberphotos.com/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: