MAX BECKMANN AL CAIXAFORUM

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

 

Quappi amb vestit rosa.

Beckmann amb una copa.

El transport de les esfinxs.

Caient al buit.

Bodegó amb gramòfon i iris germàniques.

Doble retrat.

 

CaixaForum Barcelona està acollint una exposició sobre Max Beckmann, Figures de l’exili, una mostra monogràfica amb més de cinquanta obres entre pintures, escultures i litografies.

Beckmann (Leipzig, 1884 – Nueva York, 1950), artista pròxim a l’expressionisme i la nova objectivitat, va desenvolupar un estil molt independent, allunyat de les tendències del seu temps i de signe realista, però ple de ressonàncies simbòliques.

L’exposició fa un recorregut temàtic dividit en dues seccions.  La primera cobreix l’etapa a Alemanya des dels anys anteriors a la Primera Guerra Mundial, quan va començar a ser conegut, fins a l’ascens del feixisme a la dècada de 1930, quan és expulsat de l’escola d’art de Frankfurt i li impedeixen exposar les seves obres.

La segona part se centra en els anys a Amsterdam i els Estats Units, i s’estructura al voltant de quatre metàfores relacionades amb l’exili com una condició existencial de l’home modern: Màscares, sobre la pèrdua d’identitat de l’exiliat; Babilònia elèctrica, sobre la ciutat moderna; El llarg adeu, sobre l’exili i mort, i El mar, com a metàfora de l’infinit i la nostàlgia.

Tomàs Llorens, el comissari de l’exposició, ens dona més informació de Max Beckmann en el següent vídeo:

 

La mostra es pot visitar fins al 26 de maig.

Lloc: CaixaForum Barcelona, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8.

 

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: