MI ZHOU

– O – O – O – O – O – O – O – O – O –

Tibetana. De la sèrie fotogràfica Earth (Terra).

Tibetà. De la sèrie fotogràfica Earth (Terra).

Parella de tibetans. De la sèrie fotogràfica Earth (Terra).

Joc visual.

Cuba.

Cuba. Joc de llum, ombra i geometria.

Nova York. Paisatge bromós.

Nova York. Llum i ombres.

Pedalant en l’immensitat.

 

Avui parlem d’un fotògraf xinès, Mi Zhou, qui en l’actualitat resideix a San Francisco, Estats Units.

Aquest home va estar treballant en enginyeria civil durant 13 anys i el 1993 va fundar una empresa de publicitat a Xina on encara vivia.

Quatre anys després va fer un master en Arts de la Comunicació a Nova York.

Això li va permetre fer un tomb en la seva vida professional i durant sis anys va ser el director artístic de Young & Rubicam and K & L Advertising.

La fotografia la va començar a fer l’any 2004 realitzant treballs com freelance, això va ser ja a San Francisco on ara viu.

Des d’aquell moment ha realitzat un gran número de projectes que l’han portat a llocs con la seva pàtria, India, Cuba i Turquia.

Es va fer conèixer al públic gràcies a l’exposició Where the Ganges flows, que relata el seu viatge des de Gangotri a Calcuta, un magnífic reportatge gràfic.

Altres exposicións remarcables que ha fet després han sigut Burning man a la Polka Gallery de París, Lost & Found a la Florence Moll Gallery, també de París, i The Griots of Oaklanda l’African-American Meseum and Library d’Oakland.

També cal esmentar les fotografies que va fer de la col.lecció del dissenyador de moda Ma Ke a la sèrie fotogràfica Earth, on va retratar a Sichuan l’aspra vida dels tibetans però vestits amb roba de Ma Ke.

L’any 2008 va rebre un important reconeixement en ser inclòs com un dels millors cinquanta fotògrafs a Photolucida Critical Mass i l’any següent es va emportar el premi al Millor Fotògraf del Saint-Petersburg Photo Vernisage.

Home implicat, és membre de diverses ONGs i ensenya fotografia a persones desfavorides i sense sostre.

 

El xinès Mi Zhou destaca per la força de les seves fotografies, qualitat que s’aprecia millor veient-les a pantalla completa des del seu web: http://zhoumi.net/

Deixa un comentari

Labellesa.cat és un blog cultural on podràs trobar informació de cultura catalana i internacional sobre cinema, dansa, teatre, fotografia, música, art i literatura entre d’altres. Estigues al dia de les darreres novetats i tendències culturals amb el nostre contingut original, dinàmic i fresc!

¿Vols estar al corrent de tots els esdeveniments culturals? Introdueix el teu mail aquí: